Προληπτικός Οφθαλμολογικός Έλεγχος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος

Προληπτικός Οφθαλμολογικός Έλεγχος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος

4/3/2016                                                                                                                9.30

 

Με ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε προνομιακή τιμή το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN Hospital Center συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος (6 – 12 Μαρτίου 2016).

Το γλαύκωμα αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης στις δυτικές χώρες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από γλαύκωμα περισσότερα από 200.000 άτομα, αλλά τα μισά από αυτά δεν έχουν διαγνωστεί.

Το γλαύκωμα οφείλεται σε αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης που οδηγεί σε βλάβη του οπτικού νεύρου. Το σημαντικό χαρακτηριστικό της πάθησης είναι ότι μέχρι πολύ προχωρημένα στάδια εξελίσσεται χωρίς να προκαλεί το παραμικρό σύμπτωμα στον ασθενή. Έτσι, μόνον με τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο μπορεί να διαγνωστεί, ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες βλάβες.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου το Α’ Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΕΝHC προσφέρει τη δυνατότητα -κατόπιν ραντεβού- ενός προληπτικού ελέγχου για το γλαύκωμα, που περιλαμβάνει:

• Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση).
• Τομογραφική μελέτη του οπτικού νεύρου με Spectral OCT, τελευταίας τεχνολογίας.
Η μελέτη του οπτικού νεύρου με spectral OCT επιτρέπει την καταγραφή πρώιμων γλαυκωματικών αλλοιώσεων, με σκοπό την σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, όταν αυτή απαιτείται, για την αποφυγή μόνιμων επιπτώσεων στην όραση.

Το συνολικό «πακέτο» των εξετάσεων προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 30€ από την Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, κατά τις ώρες 08.30 – 14.00. Για το ραντεβού τους και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210.6972122 και 210.6972924 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *