Διάλεξη με θέμα: «Η Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα»

Διάλεξη με θέμα: «Η Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα»

11/3/2016                                                                                                 18.10

 

Η εμφάνιση νέων, αλλά και ξεχασμένων επιδημικών λοιμωδών νοσημάτων είναι το θέμα της επόμενης διάλεξης του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με τίτλο « Η Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».

Το θέμα θα αναπτύξει ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 15 Μαρτίου στις 19:30 το βράδυ, σε αίθουσα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17Β στην Πλάκα.

Η διάλεξη αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αφορά τα νεα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα αλλά και πολλά ξεχασμένα, την στιγμή που η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχεται προσφυγικές ροές από την Ασία και την Αφρική, όπου ενδημούν αρκετά από τα λοιμώδη νοσήματα.

Σκοπός του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση του διαπρεπή πνευμονολόγου κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, τέως Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.

Οι διαλέξεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιουνίου, απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.

Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος George D. Behrakis της Βοστώνης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος κα Άννα Τζώρτζη.
Τηλ : 210.6470056 , 210.3314755.
Email: [email protected] * [email protected]
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *