Η Merck «δημιουργεί» για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2016

Η Merck «δημιουργεί» για την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2016

19/2/2016                                                                                                     12.10

 

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2016, η Merck και οι εργαζόμενοί της ανταποκρίθηκαν θετικά και έλαβαν εθελοντικά μέρος στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.Π.Α.).

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων εορτάζεται στις 29 Φεβρουαρίου 2016 – μια πραγματικά σπάνια ημέρα – στο πλαίσιο της οποίας η Π.Ε.Σ.Π.Α., μαζί με άλλους φορείς παροχής κοινωνικής φροντίδας, διοργανώνουν από κοινού μία σημαντική δράση, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση: 25 Σύλλογοι θα ενωθούν και θα μοιράσουν 7.500 βραχιολάκια, διαφορετικά και μοναδικά, ένα για κάθε μία από τις συνολικά 7.500 σπάνιες παθήσεις που έχουν καταγραφεί έως σήμερα. Η Merck συνέβαλλε στην κοινή αυτή δράση καθώς οι εργαζόμενοί της δημιούργησαν και προσέφεραν συνολικά 100 χειροποίητα, διαφορετικά βραχιολάκια.

Για την επίτευξη του στόχου, διοργανώθηκε την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 στα γραφεία της Merck ένα διαφορετικό «εκπαιδευτικό σεμινάριο – εργαστήριο», όπου αρχικά οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις δράσεις και το έργο της Π.Ε.Σ.Π.Α. από τη Γενική Γραμματέα, κα. Μαρία Αδαμοπούλου, και στη συνέχεια αφιέρωσαν χρόνο για να δημιουργήσουν διαφορετικά και μοναδικά βραχιολάκια, από χειροποίητα κεραμικά στοιχεία, με διάφορα μηνύματα και ευχές. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, τα βραχιολάκια συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν στα γραφεία της Π.Ε.Σ.Π.Α. για να διατεθούν στο κοινό στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος (11.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.).
Η κα. Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Για εμάς, τους ανθρώπους της Merck, οι δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της φιλοσοφίας μας και είναι υπόθεση όλων μας. Ειδικότερα σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας.

Με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη, την υποστήριξη των συνανθρώπων μας και την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα, κάθε χρόνο υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στην υγεία, στο περιβάλλον και στα παιδιά. Έτσι και φέτος, ξεκινήσαμε δυναμικά μέσα από αυτή τη διαφορετική δράση, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Π.Ε.Σ.Π.Α., για να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή των ασθενών με σπάνιες παθήσεις».

 

 

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *