Ένας στους τρεις ανθρώπους διακινδυνεύει την υγεία του προκειμένου να μην πάρει χάπια

Ένας στους τρεις ανθρώπους διακινδυνεύει την υγεία του προκειμένου να μην πάρει χάπια

16/02/2015                                                                                 16:20

 

Ένας στους τρεις ανθρώπους προτιμούν να διακινδυνεύσουν την υγεία τους παρά να πάρουν καθημερινά ένα χάπι για την πρόληψη της καρδιοπάθειας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Ένας στους πέντε ερωτώμενους απάντησε ότι θα πλήρωνε τουλάχιστον 1.000 δολάρια προκειμένου να αποφύγει μια καθημερινή θεραπεία με χάπια για το υπόλοιπο της ζωής του.
Η μελέτη επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι πολλοί άνθρωποι δεν αρέσκονται να παίρνουν χάπια και αναδεικνύει την σημασία της λήψης των αποφάσεων για την θεραπεία με τη συναίνεση του ασθενή.

Ο Δρ Ρομπερτ Χατσινς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστημίο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, σχεδίασαν την μελέτη για να δουν, υποθετικά, πόσο χρόνο από την ζωή τους θα ήταν διατεθειμένοι να χάσουν οι άνθρωποι, προκειμένου να μην κάνουν μια προληπτική δια βίου θεραπεία με χάπια. Χίλια άτομα, κυρίως γυναίκες κατά μέσο όρο 50 ετών, συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια. Στην πραγματικότητα, τέσσερις στους πέντε έπαιρναν καθημερινά φάρμακα, με το 54% να παίρνει τουλάχιστον τρία χάπια την ημέρα. Συνολικά, το 70% δήλωσε δεν θα αντάλλασσε καμιά εβδομάδα της ζωής του για να αποφύγει την καθημερινή λήψη ενός χαπιού την ημέρα. Αλλά πάνω από το 8% ήταν πρόθυμοι να ανταλλάξουν έως και δύο χρόνια από την ζωή τους προκειμένου να αποφύγουν τα χάπια. Και σχεδόν το 21% θα αντάλλασσε από μια εβδομάδα έως και έναν χρόνο. Ακόμα οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα πλήρωναν 1.445 δολάρια για να αποφύγουν να πάρουν ένα χάπι την ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής τους, αν και το 41% δεν ήθελε να πληρώσει τίποτα.

Η μελέτη δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο που θα πρέπει να σχεδιάζονται τα θεραπευτικά σχήματα ώστε να είναι πιο φιλικά στους ασθενείς. «Αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τη συμμόρφωση τότε έχουμε πιθανότητες να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών και να μειώσουμε το βάρος για τα συστήματα υγείας», εξηγεί ο Δρ Χατσινς.

 

Πηγή: health.in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *