Αγγλία: Απαγόρευση καπνίσματος σε αυτοκίνητα με παιδιά

Αγγλία: Απαγόρευση καπνίσματος σε αυτοκίνητα με παιδιά

16/02/2015                                                                                12:36

 

Η Βουλή των Κοινοτήτων στην Αγγλία, με 342 ψήφους υπέρ και 74 κατά ,προχώρησε  στην ψήφιση νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά .Ο νόμος θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2015 και ακολουθεί ανάλογη απαγόρευση στην Ουαλία, ενώ σύντομα αναμένεται να ψηφιστεί και στην Σκωτία.

Στόχος της απαγόρευσης είναι να προστατευθούν οι ανήλικοι από το παθητικό κάπνισμα. Όποιος συλλαμβάνεται να παραβαίνει τον συγκεκριμένο αντικαπνιστικό νόμο στην Αγγλία, θα πληρώνει πρόστιμο 50 λιρών (περίπου 68 ευρώ), ενώ το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε προβλέπει ότι θα το πληρώνει κάθε ενήλικας που καπνίζει στο αυτοκίνητο ή δεν εμποδίζει τους συνεπιβάτες του να καπνίσουν.

Το Βρετανικό Ίδρυμα Πνευμόνων (BLF) χαιρέτησε την απόφαση, αναφέροντας ότι περισσότερα από 430.000 παιδιά εκτίθενται κάθε εβδομάδα στο παθητικό κάπνισμα μέσα σε κάθε είδους οχήματα. Μάλιστα το παθητικό κάπνισμα στην παιδική ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο για άσθμα, μηνιγγίτιδα και – στην περίπτωση των βρεφών – αιφνίδιο θάνατο, λένε οι ειδικοί.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο καπνός των τσιγάρων μπορεί να παραμείνει στον αέρα του αυτοκινήτου έως 2,5 ώρες, ακόμα και όταν ένα παράθυρο είναι ανοιχτό, ενώ στον περιορισμένο χώρο ενός οχήματος, οι συγκεντρώσεις των τοξινών του τσιγάρου είναι πολλαπλάσιες (έως και 11 φορές υψηλότερες) απ’ ό,τι σε ένα μπαρ!

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *