Αδυνατίζοντας με τη «δύναμη της σκέψης»

Αδυνατίζοντας με τη «δύναμη της σκέψης»

18/03/2015                                                             15:04

 

Σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ βασίζεται ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Ρόμπινσον προκειμένου να εξηγήσει ότι το μυαλό μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για να χάσουμε βάρος. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η όρεξη διαμορφώνεται από το στομάχι αλλά και από το μυαλό μας.

Έχει αποδειχθεί ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην όρεξη αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην δίνουν την πρέπουσα σημασία. Για παράδειγμα η κακή μνήμη και απόσπαση της προσοχής επιδρούν στην όρεξη και π.χ. ένας άνθρωπος απορροφημένος για ώρες από την εργασία του, μπορεί να ξεχάσει να φάει.

Παράλληλα πλήθος ανθρώπων καταναλώνουν ασυναίσθητα τις τροφές καθώς οι ρυθμοί της ζωής και οι συνήθειες (φαγητό μπροστά στην tv κ.ο.κ.) μας οδηγούν να μην δίνουμε σημασία στη διατροφή μας ή μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση ακατάλληλων τροφών, πολύ απλά γιατί έχουμε ξεχάσει τι φάγαμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν γνωρίζουμε ακριβώς τι έχουμε καταναλώσει μέσα στη μέρα, μας αποτρέπει από την κατανάλωση υπερβολικού φαγητού.

 

Πηγή: Athens Voice

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.