Αντοχή Μικροβίων

Καλεσμένος: Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός υπεύθυνος του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του αιώνα που πέρασε, και είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της επιβίωσης και του προσδόκιμου ζωής του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια όμως ακούμε όρους όπως «ανθεκτικό μικρόβιο», «αντίσταση στα αντιβιοτικά» που για τους περισσότερους από εμάς αποτελούν γρίφο, ενώ παράλληλα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση χρήσης αντιβιοτικών.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *