Αυξητική στήθους· Τεχνική Subfascial

Αυξητική στήθους· Τεχνική Subfascial

Η αυξητική επέμβαση του στήθους είναι ίσως η πιο γνωστή αισθητική επέμβαση στο ευρύ κοινό και όχι τυχαία. Τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά και η αλλαγή στο κορμί της γυναίκας που την επιλέγει είναι μοναδική. Η θηλυκότητα ενός γυναικείου κορμιού με πλούσιο στήθος είναι σαφώς αναντίρρητη!

Και σε αυτήν την επέμβαση οι τεχνικές έχουν βελτιστοποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Η διεξοδική συζήτηση με την ασθενή προ του χειρουργείου, η ανάλυση των επιθυμιών της, η μέτρηση των σωματικών της χαρακτηριστικών και ο συνολικός σχεδιασμός μιας εξατομικευμένης επέμβασης είναι κεφαλαιώδους σημασίας στην χάραξη της στρατηγικής του χειρουργείου. Η τεχνική της υποπεριτονιακής τοποθέτησης των ενθεμάτων σιλικόνης (subfascial placement of the implant), η χρήση ενθεμάτων τελευταίας τεχνολογίας, η εξέλιξη των μεθόδων και τεχνικών αντισηψίας εγγυώνται την επιτυχία της επεμβάσεως, το φυσικό του αποτελέσματος και τη διάρκεια αυτού που άνετα μπορεί να φτάσει να συντηρηθεί για όλη τη ζωή της ασθενούς. Η επέμβαση της αυξητικής του στήθους διαρκεί περι τις δύο ώρες ενώ η ασθενής επιστρέφει στην εργασία της μέσα σε 5 με 7 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι πάντοτε θεαματικά τόσο αισθητικά όσο και ως προς την κατακόρυφη βελτίωση της γενικότερης διάθεσης και ψυχολογίας της ασθενούς!

Συνήθως χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας που δεν δημιουργουν προβλήματα στις ασθενείς και παράλληλα τους επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό. Η τεχνική που θα ακολουθηθεί εξατομικεύεται με βαση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ασθενούς. Η τομή μέσω της οποίας θα τοποθετηθεί το ένθεμα μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστιο αύλακα που βρίσκεται στην πτυχή κάτω από το μαστό, είτε στο κάτω όριο της θηλαίας άλω που είναι η σκουρόχρωμη περιοχή που περιβάλλει την θηλή του μαστού.(Σπανιότερα η τομή μπορεί να αφορά την περιοχή της μασχάλης ενώ η τεχνική δια του ομφαλού αφορά ενθέματα παλαιάς τεχνολογίας και τείνει να εγκαταλειφθεί). Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από τον μύ ή κάτω από την περιτονία του με την τελευταία τεχνική να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος λόγω του φυσικού της αποτελέσματος, της αρμονικής εικόνας του μαστού και του μικρότερου ποσοστού επιπλοκών.

Η εξέλιξη των τεχνικών και των μέσων στην Πλαστική Χειρουργική οδήγησε στην ανάπτυξη της τεχνικής subfascial, τοποθέτηση δηλαδή του ενθέματος κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός.

Πρόκειται για μία ριζοσπαστική τεχνική που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των παλαιοτέρων χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματά τους. Έτσι ο μαστός μετά το χειρουργείο έχει ένα πάρα πολύ φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται καθόλου ότι έγινε επέμβαση.
Η αυξητική του μαστού με την νέα subfascial τεχνική είναι μία επέμβαση που πέρα από την αποκατάσταση του στήθους, που είναι ταυτόχρονα κάτι το διαχρονικά ωραίο και επιθυμητό στο γυναικείο σώμα, βοηθά και στην ανάταση της γυναικείας ψυχολογίας και την αναστήλωση της χαμένης (πολλές φορές ) αυτοπεποίθησης.

Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Πλαστικός Χειρουργός. Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan». Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Website: www.drboukouvalas.gr - Email: [email protected]

Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *