“Γένεσις”: Ο πρώτος σύλλογος για νέους Έλληνες γιατρούς στη Γερμανία

“Γένεσις”: Ο πρώτος σύλλογος για νέους Έλληνες γιατρούς στη Γερμανία

17/02/2015                                                  15:20

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutche Welle πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου συλλόγου Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία.

Ο σύλλογος ονομάζεται «Γένεσις», ιδρύθηκε στη Β. Ρηνανία Βεστφαλία και στόχο έχει να στηρίξει νέους επιστήμονες που έχουν έρθει στη χώρα για να εργαστούν κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε πέρυσι και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας επιλέχτηκε μιας και σε αυτό εργάζονται περίπου 1.800 Έλληνες γιατροί, πρόκειται δηλαδή για τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων γιατρών στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, ειδικευόμενος γιατρός καρδιολογίας, Σταμάτης Κιούφης, δήλωσε στην Deutsche Welle, ότι ο «Γένεσις» έχει επίσης φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο να βοηθήσει, τόσο οικονομικά όσο με φάρμακα και γνώσεις, ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Για παράδειγμα υπάρχει ήδη συνεννόηση με το Κοινωνικό Ιατρείο στην Αθήνα, το οποίο πρόκειται για το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ελλάδα. Παράλληλα, διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω σε ιατρικά θέματα για τους Έλληνες που ζουν ήδη πολλά χρόνια στη Γερμανία.

Πηγή: Ελληνική Υπηρεσία Deutche Welle

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *