Γιατί είναι σημαντικό να ολοκληρώσω την αντιβίωση που μου συνταγογράφησε ο γιατρός;

Γιατί είναι σημαντικό να ολοκληρώσω την αντιβίωση που μου συνταγογράφησε ο γιατρός;

27/02/2015                                                                          11:32

 

Γιατί είναι σημαντικό να ολοκληρώσω την αντιβίωση που μου συνταγογράφησε ο γιατρός, αντί να σταματήσω τη θεραπεία όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα;

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι» λέει η δρ Κάρλα Μπουτάν-Φόστερ, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, «αλλά ο σημαντικότερος είναι για να αποτραπεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά».

Οταν τα βακτήρια αποκτήσουν ανθεκτικότητα σε ένα αντιβιοτικό, μπορούν να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν. «Τα τροποποιημένα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις, οι οποίες διαδίδονται γρήγορα σε άλλους, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να αναζητήσουμε νέα ισχυρά αντιβιοτικά», λέει η δρ Μπουτάν-Φόστερ. Η αποτυχία σχεδιασμού νέων αντιβιοτικών μπορεί να συνεπάγεται ότι θα νοσήσουν πολλοί άνθρωποι, ενώ κάποιοι από αυτούς θα χάσουν τη ζωή τους. Στην περίπτωση κάποιων ανθεκτικών βακτηρίων, η νόσος μπορεί να γίνει τόσο σοβαρή που να θεραπεύεται μόνο σε νοσοκομείο. Μία μόλυνση που αντιμετωπιζόταν με πόσιμα αντιβιοτικά, μπορεί τώρα να απαιτεί πιο δυνατά ενδοφλέβια φάρμακα.

 

Πηγή: THE NEW YORK TIMES

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *