Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενούς στα νοσοκομεία

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενούς στα νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας θέτει ως προτεραιότητα την επανενεργοποίηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών του ΕΣΥ καθώς και τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, που λειτουργούν στα νοσοκομεία, σε Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενούς.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδια για τη στελέχωση, την οργάνωση και το πλαίσιο αρμοδιοτήτων αυτών των γραφείων, με στόχο οι πολίτες να έχουν έναν σημαντικό σύμμαχο απέναντι στο σύστημα Υγείας που ενίοτε δεν σέβεται τα δικαιώματά τους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Συνήγορο του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού και τον Βοηθό Συνήγορο για την Κοινωνική Προστασία, Χρήστο Ιωάννου. Θετική ήταν η ανταπόκριση της κ. Σπανού και του κ. Ιωάννου, οι οποίοι επισήμαναν ότι πράγματι ο σχεδιασμός ενός δικτύου που θα πληροφορεί και θα επιλύει προβλήματα δυσλειτουργίας τού δημόσιου συστήματος υγείας, θα συμβάλει καθοριστικά στην πληροφόρηση και την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.

 

Πηγή: Ημερησία

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *