Διάλεξη για τις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ιατρική

Διάλεξη για τις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ιατρική

22/02/2015                                              18:02

 

Διάλεξη για τις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ιατρική, τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Αίθουσα Στέλιος Παπαδημητρίου). Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης 3D Printing που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, και η οποία παρατάθηκε έως και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015.

Ομιλητές θα είναι ο δρ Ρίτσαρντ Άρμ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Νότιγχαμ Τρεντ και δημιουργός του εκθέματος καρδιάς με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη που εκτίθεται στο ΩΚΚ, και ο συνεργάτης του Εμμανουήλ Παπασταύρου, υποψήφιος διδάκτωρ. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο ρόλο της τρισδιάστατης εκτύπωσης στον τομέα της εμβιομηχανικής και στις προκλήσεις που παρουσιάζει η τρισδιάστατη εκτύπωση για την κατασκευή οργάνων για μεταμόσχευση. Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες αλλά και οι περιορισμοί που υπάρχουν.

Η καρδιά που εκτίθεται στο Ωνάσειο αποτελείται από τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη και δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης εκπαίδευσης στους φοιτητές της Ιατρικής, καθώς προσομοιάζει με την ανθρώπινη καρδιά. Ο δρ Άρμ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν αξονικές τομογραφίες για να αποτυπώσουν με ακρίβεια την εσωτερική δομή και την πυκνότητα των διαφόρων τμημάτων της καρδιάς, ενώ η χρήση τζελ σιλικόνης κατά την εκτύπωση, επιτρέπει στην ανθρώπινη αφή να διαχωρίζει την ποιότητα των ιστών. Η καρδιά με τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία ζυγίζει δύο κιλά και οι διαστάσεις της είναι 12 x 9 x 6 εκατοστά. Προς το παρόν, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη καρδιά.

 

Πηγή: Τα ΝΕΑonline

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *