Είναι ο κρύος καιρός που προκαλεί τα κρυολογήματα;

Είναι ο κρύος καιρός που προκαλεί τα κρυολογήματα;

13/2/2015                                                         18:51

 

Και όμως η συχνή ατάκα- απαγόρευση της μαμάς:«Μην κάνεις μπάνιο πριν βγεις από το σπίτι, γιατί θα πάθεις πνευμονία» δεν ευσταθεί.  Στην πραγματικότητα οι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που προκαλούν λοιμώξεις και όχι ο κρύος καιρός. Αυτό που μπορεί να σου προκαλέσει το κρύο είναι κρυοπαγήματα. Για να κρυολογήσεις πρέπει να κολλήσεις ιό από κάποιον άλλο. Αν για παράδειγμα κάνεις ποδήλατο ή τρέχεις σε ανοιχτό χώρο, δεν κινδυνεύεις. Ωστόσο αρρωσταίνεις συχνότερα όταν κάνει κρύο επειδή με το κρύο αλλάζεις συνήθειες: συγκεντρώνεσαι μαζί με πολλά άτομα σε κλειστούς χώρους(σινεμά, εστιατόρια, καφέ) και αποφεύγεις να πλένεις τα χέρια σου με κρύο νερό, οπότε διευκολύνεται η μετάδοση των ιών.

Πάντως το κρύο μειώνει τις αντιστάσεις του ανοσοποιητικού σου, δεν σου προκαλεί συμπτώματα, αλλά σε κάνει ευάλωτο στις ιώσεις.

 

Πηγή: Men’s Health

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *