Είστε έγκυος; Μην τρώτε για δύο!

Είστε έγκυος; Μην τρώτε για δύο!

19/02/2015                                                              12:30

 

Η κοινή συμβουλή: όταν μία γυναίκα περιμένει παιδί να τρώει για δύο είναι εντελώς λάθος.

Ευρωπαίοι ειδικοί προειδοποιούν πως η υπερκατανάλωση φαγητού στην εγκυμοσύνη σημαίνει πως το μωρό θα διατρέχει όταν μεγαλώσει αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιοπάθεια, ο τύπου 2 διαβήτης και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα ευρήματα αυτά δόθηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος για την παχυσαρκία DORIAN (The Developmental ORIgins of healthy and unhealthy AgeiNg), το οποίο άρχισε το 2012. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναλύθηκαν πολλές μελέτες που αφορούν τη δυνητική σχέση του σωματικού βάρους της μητέρας με την μελλοντική υγεία του αγέννητου μωρού της. Σε μία από αυτές, οι ερευνητές είχαν παρακολουθήσει περισσότερους από 13.000 εθελοντές από τη γέννησή τους τις δεκαετίεςτου ’30 και του ’40 έως τα βαθιά τους γηρατειά.

Οι γυναίκες λοιπόν, θα πρέπει να τρέφονται υγιεινά από την αρχή έως το τέλος της κυήσεως!

Η επικεφαλής του DORIAN δρ Πατρίτσια Ιότζο, από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας της Πίζας, στην Ιταλία δήλωσε:  «Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη της μεγάλης αύξησης του σωματικού βάρους κατά την εγκυμοσύνη και η ακολούθηση μιας υγιεινής διατροφής, δίχως πολλά λιπαρά, για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προάσπιση της υγείας της μητέρας και του μωρού», Όπως εξήγησε, η μεταβολική υγεία του μωρού (συμπεριλαμβανομένων των λιπιδίων και του σακχάρου στο αίμα του) μπορεί να είναι χειρότερη εάν η μητέρα του πάρει πολύ βάρος κατ’ αυτή την περίοδο.

«Τα δεδομένα είναι πλέον ξεκάθαρα: οι μητέρες μπορούν να κάνουν πολλά κατά την εγκυμοσύνη για να φροντίσουν την μελλοντική υγεία των μωρών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα τρέφονται υγιεινά και ισορροπημένα, δίχως υπερβολές, και θα παραμένουν σωματικά δραστήριες, εφ’ όσον βεβαίως το επιτρέπει ο γιατρός τους».

 

Πηγή: Web Only

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *