Εντατικοποίηση εμβολιασμών εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη

Εντατικοποίηση εμβολιασμών εναντίον της ιλαράς στην Ευρώπη

1/3/2015                                                                     11:25

 

«Απευθύνουμε έκκληση στους φορείς χάραξης πολιτικής, το ιατρικό προσωπικό και τους γονείς να επιταχύνουν αμέσως τους εμβολιασμούς εναντίον της ιλαράς στις ευπαθείς ηλικίες προκειμένου να βοηθήσουν στο να εξαλειφθεί η επιδημία στην ευρωπαϊκή ήπειρο» επισήμανε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, το περιφερειακό γραφείο του ΠΟΥ(Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)για την Ευρώπη, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 22.149 κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί από τις αρχές του 2014 σε 7 χώρες της περιοχής, κυρίως στο Κιργιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία και τη Γεωργία όπως επίσης την Ιταλία, το Καζακστάν και τη Γερμανία. Η Ιταλία έχει καταγράψει 1.674 κρούσματα ιλαράς από τις αρχές του 2014, η Γερμανία 583, το Κιργιστάν 7.477 και η Ρωσία περισσότερα από 3.240.

Αυτή η ιογενής νόσος είναι άκρως μολυσματική και μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού και χωρίς να υπάρξει επαφή. Μπορεί να μεταδοθεί με το άγγιγμα ή και κατά τη διάρκεια μιας απλής συνομιλίας, ακόμα και εάν ο ασθενής βρίσκεται σε απόσταση αρκετών μέτρων.

«Πρέπει να απαντήσουμε με συλλογικό τρόπο, χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να καλύψουμε τα κενά στην εμβολιαστική κάλυψη» τονίζει στο δελτίο τύπου η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ Σουζάνα Γιάκαμπ. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, έπειτα από τις προσπάθειες 50 ετών που καταβάλαμε προκειμένου να κατασκευάσουμε περισσότερο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, η ιλαρά συνεχίζει να κοστίζει ζωές, χρήματα και χρόνο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε την άρνηση ορισμένων γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Οι πολέμιοι του εμβολίου από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι αυτό παρουσιάζει ανεπιθύμητες και επικίνδυνες παρενέργειες.

 

Πηγή: Ημερησία

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *