Εξωσωματική γονιμοποίηση και “Φτωχή Ανταπόκριση” σε Ωοθηκική διέγερση. Υπάρχει λύση;

Εξωσωματική γονιμοποίηση και “Φτωχή Ανταπόκριση” σε Ωοθηκική διέγερση. Υπάρχει λύση;

26/02/2015                                                                       11:14

 

Πολλές γυναίκες που υποβάλλονται  σε Εξωσωματική Γονιμοποίηση IVF  με ενέσιμα σκευάσματα γοναδοτροπινών  δεν ανταποκρίνονται  στο επίπεδο που θα επιθυμούσαν οι θεράποντες ιατροί και αυτό διότι παράγουν χαμηλό αριθμό ωαρίων,  όχι καλής ποιότητας με αποτέλεσμα χαμηλά ποσοστά εγκυμοσύνης : οι γυναίκες αυτές  χαρακτηρίζονται ως <<Φτωχές>> ανταποκρίτριες (βάσει κριτηρίων  BOLOGNA) και αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό υπογόνιμων γυναικών.

Στον άξονα αυτό δυο ομάδες επιστημόνων, μια από την Ελλάδα με επικεφαλή ερευνητή το Μαιευτήρα Γυναικολόγο  Βασίλη .Δ. Κελλάρη  της ομάδας του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής  ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών και μια ομάδα από το Βέλγιο με επικεφαλή τον Γυναικολόγο Νικόλαο Πολύζο από το Πανεπιστημιακό Κέντρο Εξωσωματικής UZ BRUSSEL σχεδίασαν, ανέπτυξαν και υλοποίησαν μια διπλή <<τυφλή>> τυχαιοποιημένη μελέτη για τη ανευρεση νέου πρωτόκολλου  που θα απευθύνεται στη συγκεκριμένη ομάδα υπογόνιμων γυναικών.

Στο  νέο αυτό πρωτόκολλο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ουσία Κοριφολλιτροπίνη η οποία προσέδωσε καινοτομία στο όλο εγχείρημα και τα πρώτα αποτελέσματα από αυτή τη Παγκόσμια  μελέτη είναι ιδιαίτερα  αισιόδοξα και αυτό διότι:

  • Ο αριθμός των ωαρίων είναι μεγαλύτερος και η ποιότητα τους ανώτερη.
  • Μέσω της χρήσης της κοριφολλλιτροπίνης οι γυναίκες υποβάλλονται σε λιγότερες ενέσεις άρα και το πρωτόκολλο καλύτερα ανεκτό.
  • Το πιο σημαντικό είναι ότι το ποσοστό κλινικής εγκυμοσύνης από το 8,5% των έως τώρα πρωτοκόλλων σκαρφαλώνει στο εντυπωσιακό 28%.

Αναμένοντας τα τελικά αποτελέσματα  της έρευνας αυτής  η ελπίδα και η αισιοδοξία κυριαρχούν  στην επιστημονική κοινότητα και στους υποψήφιους γονείς.

 

Βασίλειος Κελλάρης, Μαιευτήρας-γυναικολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *