Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Οι μαθητές αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο

8/2//2016                                                                                                                17.50

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥΔράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016, Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου

Η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Google ειδική εκδήλωση στο Γραφείο του ΕΚ, όπου θα αναδείξει την ιδιαίτερα πρωτοπόρο δράση «Youth4Greece» (www.youth4greece.gr).

Μέσω αυτής της δράσης, παιδιά και έφηβοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα βίντεο σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους, τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομίληκούς τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας. Η δράση Saferinternet.gr έλαβε περισσότερα από 136 βίντεο, ακόμα και από νηπιαγωγεία που θέλησαν να προάγουν μέσα από τα αθώα μάτια των πολύ μικρών μαθητών τον τόπο τους.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η δράση δημιουργίας ποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο. Η δράση Saferinternet.gr έλαβε περισσότερα από 300 ποιήματα από μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά δείγματα των δημιουργιών αυτών.

Τέλος, η δράση Saferinternet.gr θα παρουσιάσει περαιτέρω δραστηριότητές της για την ενεργή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Μέλη του πάνελ νέων θα μας δώσουν τις δικές τους ιδέες, πώς οι ίδιοι, η οικογένεια, η Πολιτεία αλλά και η βιομηχανία του Διαδικτύου μπορεί να αναλάβει δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί που έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν.
Περισσότερες από 480 εκδηλώσεις θα διοργανωθούν υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα μέσω των «Πρεσβευτών της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου»: σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κέντρα νεότητας και κοινωνικοί φορείς θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *