Η τηλεόραση παραμένει η αγαπημένη οθόνη των παιδιών

Η τηλεόραση παραμένει η αγαπημένη οθόνη των παιδιών

20/03/2015                                                             14:02

 

Η τηλεόραση φαίνεται να παραμένει η αγαπημένη οθόνη των παιδιών με διαφορά, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «BMC Public Health», δημιουργήθηκε από δείγμα 2.620 παιδιών ηλικίας 8 έως 16 ετών από δημοτικά και γυμνάσια. Ανάμεσα στις «οθόνες» που κλήθηκαν να επιλέξουν τα παιδιά, μέσα από πολλές ερωτήσεις, βρίσκονται η τηλεόραση, ο φορητός υπολογιστής, το τάμπλετ, οι κονσόλες παιχνιδιών και το iPod. Η πιο δημοφιλής οθόνη είναι της τηλεόρασης (90%) και ακολουθούν ο φορητός υπολογιστής (59%), το τάμπλετ (58%) και το κινητό τηλέφωνο (57%).

Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη τα κορίτσια «κολλάνε» περισσότερες ώρες σε σχέση με τα αγόρια μπροστά σε κάποια οθόνη, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για το μέγιστο των δύο ωρών τη μέρα.

Σχεδόν δύο στα τρία παιδιά (63%) ξεπερνούν τη σύσταση των ειδικών. Το ποσοστό αυτό διαφέρει ανάλογα με την ηλικία: τα μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται περισσότερες ώρες μπροστά σε οθόνες.

Πηγή: Athens Voice

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *