Μάνος Βελάνης

Μάνος Βελάνης

Ο Μάνος Βελάνης γεννήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας και ήρθε στην Ελλάδα το 1979.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Αμβούργου με εξειδίκευση τηλεόρασης και ραδιοφώνου και τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι, επίσης, κάτοχος πτυχίου μηχανικού ήχου-ηχολήπτη από τη Σχολή «Παπαντωνοπούλου» και πτυχίου σκηνοθέτη τηλεόρασης από τη σχολή «Panavision».

Έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της σκηνοθεσίας στην ελληνική τηλεόραση, καθώς έχει εργαστεί στο city studio, στην pass television, στην ΕΡΤ ψηφιακή τηλεόραση, στο supersport-filmnet, στο MEGA, στον Alpha, στη ραδιοφωνική και την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΙ. Έχει επίσης εργαστεί για την σκηνοθεσία των κρατικών βραβείων κινηματογράφου από το 2007 ως το 2009.

Στη μακρά του πορεία στα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστά ονόματα της τηλεόρασης, όπως ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, η κ. Έλενα Κατρίτση, η κ. Όλγα Τρέμη, ο κ. Νίκος Ευαγγελάτος, η κ. Έλλη Στάη, ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, η κ. Μαρία Χούκλη, η κ. Άννα Δρούζα, η κ. Λιάνα Κανέλλη, ο κ. Γιώργος Τράγκας.

Έχει διατελέσει διευθυντής λειτουργίας στον ομίλου Alpha (τηλεόραση και ραδιόφωνο), όπως και στην ΕΡΤ ψηφιακή τηλεόραση στη διεύθυνση οργάνωσης του Euro 2008 και των Ολυμπιακών Αγώνων 2008,στη διεύθυνση τηλεοπτικών προγραμμάτων και ως υπεύθυνος σκηνοθετών για τα τρία κανάλια της ψηφιακής τηλεόρασης. Επίσης, έχει υπάρξει προϊστάμενος των σκηνοθετών ειδήσεων και ενημέρωσης στο ΣΚΑΙ και στο MEGA.

Από το 2012 συνεργάζεται ως freelancer παραγωγός και σκηνοθέτης με τον όμιλο επιχειρήσεων ΣΚΑΙ και Real δημιουργώντας τηλεοπτικά και διαδικτυακά προγράμματα με παρουσιαστές-δημοσιογράφους όπως ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο κ. Γιώργος Τράγκας και ο κ. Γιώργος Αυτιάς.

Έχει σκηνοθετήσει τις κεντρικές συνεντεύξεις των κ. Αντώνη Σαμαρά και κ. Αλέξη Τσίπρα που προβλήθηκαν προεκλογικά σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.