Νέα εγκύκλιος για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα σε λιμάνια

Νέα εγκύκλιος για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος Έμπολα σε λιμάνια

5/11/2014   13:30

Επικαιροποιημένη εγκύκλιο για τον εντοπισμό και τον χειρισμό πιθανού κρούσματος αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Έμπολα στα λιμάνια της χώρας, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.
Η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου επεσήμανε τα συμπτώματα της νόσου και τον τρόπο ασφαλούς αντιμετώπισης του πάσχοντος, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ενημέρωση και εκπαίδευση του αρμόδιου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που στελεχώνει τα υγειονομεία των λιμανιών και τις άλλες υπηρεσίες υποδοχής (λιμεναρχεία, αερουγειονομεία).
Στην εγκύκλιο αναλύονται λεπτομερώς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τον κατάπλου του οποιουδήποτε επιβατηγού ή εμπορικού πλοίου στη βάση της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ), αλλά και πρόσθετων μέτρων που επιβάλλονται σήμερα λόγω της απειλής της επιδημίας Έμπολα.
Οδηγίες
Επιπλέον, δίνονται σαφείς οδηγίες σχετικά με τις συνθήκες και προϋποθέσεις διαχείρισης ύποπτου περιστατικού εν πλω, τις διαδικασίες “ιχνηλάτησης” των επαφών του με άλλους επιβάτες ή πλήρωμα, καθώς και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία προσωρινής απομόνωσης και μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού.
Η εγκύκλιος συνοδεύεται από τις λεπτομερείς οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις προδιαγραφές του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και των διαδικασιών εφαρμογής των μέσων ατομικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.keelpno.gr και www.moh.gov.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *