Νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

15/2/2015                                                                               11:35

 

Η Σιέρα Λεόνε έθεσε την Παρασκευή σε καραντίνα 700 κατοικίες στην πρωτεύουσα καθώς υπάρχουν αυξημένες ανησυχίες για νέα έξαρση του ιού Έμπολα. Μετά τις εντατικές προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας Κάτι τέτοιο αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης 700 κατοικίες τέθηκαν σε καραντίνα, μετά το θάνατο ενός ψαρά που είχε προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, στο Αμπερντίν, μια κατά βάση αλιευτική αλλά και τουριστική περιοχή στην πρωτεύουσα, Φρίταουν,.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για την αντιμετώπιση του Έμπολα, Όμπι Σέσει δήλωσε: «Έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης και οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται»  και πρόσθεσε ότι ένα ειδικό κέντρο ελέγχου έχει στηθεί για τον χειρισμό του περιστατικού. Ο Σέσεϊ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο θάνατος του ψαρά δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας, έχουν καταφθάσει στο Αμπερντίν πολλοί ειδικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σχεδόν 11.000 περιπτώσεις ενώ 3.363 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού στην χώρα της δυτικής Αφρικής.

Στις 23 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα, δηλώνοντας ότι η «νίκη βρίσκεται ενώπιόν του έθνους», είχε επισημάνει τη σημαντική μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Ωστόσο την αισιοδοξία ακολούθησε ο σκεπτικισμός:  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να αυξάνεται εκ νέου σε ολόκληρη τη χώρα καθώς και στη γειτονική Γουινέα, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα , σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν 76 επιβεβαιωμένα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: Ημερησία

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *