Οι Έλληνες κοιμούνται λίγο και πολύ αργά

Οι Έλληνες κοιμούνται λίγο και πολύ αργά

8/5/2015                                                                        10:30

 

Σύμφωνα με νέα ευρήματα οι Έλληνες κοιμούνται λίγο και πολύ αργά, με συνέπεια το Σάββατο το πρωί να μην μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους. Τα ευρήματα προέρχονται από στατιστικές μεταξύ των χρηστών του Sleep Cycle – ενός app για iOS και android το οποίο καταγράφει πότε μπαίνει κανείς για ύπνο, πόσο ήσυχα (ή ανήσυχα) κοιμάται και πότε ξυπνάει (έχει και ξυπνητήρι). Προσφάτως, λοιπόν, η εταιρεία που το παράγει ανακοίνωσε τι έδειξαν τα στοιχεία από 941.300 χρήστες του, ηλικίας 18 έως 55 ετών, την περίοδο 1 Ιουνίου 2014 έως 31 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με αυτά, οι Έλληνες κοιμούνται κατά μέσον όρο 6 ώρες και 54 λεπτά κάθε βράδυ, ενώ οι περισσότεροι μπαίνουν για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα και έως τη 1 το πρωί. Επίσης η Παρασκευή είναι η μέρα της εβδομάδας που αφιερώνουν 27 λεπτά περισσότερα στον ύπνο τους και το Σάββατο είναι τόσο κουρασμένοι, ώστε ανοίγουν τα μάτια τους στις 9.39’ το πρωί, γεγονός που φέρνει την χώρα μας στην δεύτερη θέση στον κόσμο στη λίστα με τους «υπναράδες του Σαββάτου». Συνολικά, η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 50 όσον αφορά την μέση διάρκεια του ύπνου.

Τα στοιχεία του app ανά ημέρα της εβδομάδας για τις συνήθειες ύπνου του πλανήτη έδειξαν ακόμα τα εξής:  Αυτοί που ξυπνούν νωρίτερα απ’ όλους τη Δευτέρα το πρωί είναι οι Νοτιοαφρικανοί, οι οποίοι ανοίγουν τα μάτια τους στις 6.09’ κατά μέσον όρο. Η κατ’ εξοχήν μέρα της κακοδιαθεσίας για τους περισσότερους λαούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί, Ισπανοί, Ελβετοί, Νοτιοαφρικανοί και Βραζιλιάνοι είναι η Τρίτη.  Η Τετάρτη είναι η μέρα της καλύτερης ποιότητας ύπνου. Το 58% των χρηστών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, κοιμούνται πιο ήσυχα τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, με τους Κινέζους να έχουν την καλύτερη ποιότητα ύπνου απ’ όλους. Οι κάτοικοι της Μέσης Ανατολής κοιμούνται περισσότερο τις Πέμπτες, ενώ οι κάτοικοι του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας έχουν και την καλύτερη ψυχική διάθεση.  Αμερικανοί, Καναδοί, Κοσταρικανοί, Νεοζηλανδοί και Σουηδοί έχουν την καλύτερη ψυχική διάθεση την Παρασκευή. Το Σάββατο είναι η κατ’ εξοχήν ημέρα του «άσε με να κοιμηθώ». Το 90% του πλανήτη ξυπνάει πολύ πιο αργά απ’ ό,τι τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, με τους Πορτογάλους να είναι οι «πρωταθλητές» (δεν ανοίγουν τα μάτια τους πριν τις 9.51’ π.μ.) και εμείς, όπως προαναφέρθηκε, οι δευτεραθλητές. Για το 71% του πλανήτη είναι η μέρα που ξυπνούν με την καλύτερη ψυχική διάθεση. Η Κυριακή είναι η μέρα της εβδομάδας που το 66% των ενηλίκων κοιμούνται λιγότερο λόγω ξενυχτιού το Σαββατόβραδο. Οι Νοτιοκορεάτες κοιμούνται λιγότερο απ’ όλους (5 ώρες και 53 λεπτά). Για τους Μεξικανούς είναι η μέρα της μεγαλύτερης ευδιαθεσίας.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.