Οι αλλαγές στο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο

Οι αλλαγές στο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο

14/03/2015                                                                   15:16

 

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται από 5 έως 8 χρόνια.

Ακόμα και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του για να επανέλθει. Πιο συγκεκριμένα:

20 ΛΕΠΤΑ

Η πίεση και σφυγμοί πέφτουν και τα πόδια και τα χέρια αρχίζουν να αιματώνονται.

8 ΩΡΕΣ

Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει και τα επίπεδα του οξυγόνου αυξάνονται.

48 ΩΡΕΣ

Η μυρωδιά και η γεύση βελτιώνονται.

72 ΩΡΕΣ

Ανάπαυση των βρόγχων.

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Βελτιώνεται η κυκλοφορία, η λειτουργία των πνευμόνων και η αντοχή.

1με 9 ΜΗΝΕΣ

Μειώνεται ο βήχας και η ρινική συμφόρηση , ενώ οι πνεύμονες  αποβάλλουν καλύτερα την βλέννα, διατηρούνται καθαροί και μειώνεται η φλεγμονή.

1 ΧΡΟΝΟ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις μειώνεται στο 50% σε σχέση με των καπνιστών.

5ΧΡΟΝΙΑ

Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή και ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου και της ουροδόχου κύστης μειώνονται στο μισό. Ακόμα ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου είναι αντίστοιχος με αυτόν που διατρέχει ένας μη καπνιστής.

10ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρκίνο στον πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με των καπνιστών και οι πιθανότητες να πάθει κανείς καρκίνο στο πάγκρεας είναι σχεδόν ίδιες με κάποιον μη καπνιστή.

15ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις είναι ίδιος με των μη καπνιστών και το ποσοστό θνησιμότητας είναι σε ίδιο επίπεδο με των μη καπνιστών.

 

Πηγή: HuffPost Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *