Οι καούρες αποτελούν ένα από τα κύρια συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Οι καούρες αποτελούν ένα από τα κύρια συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

9/3/2015                                                                     13:35

 

Οι καούρες αποτελούν ένα από τα κύρια συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, όταν το όξινο περιεχόμενο του στομάχου ανεβαίνει από το στομάχι στον οισοφάγο. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μετά από ένα γεύμα. Όταν όμως το γαστρικό υγρό παραμένει για πολλή ώρα στον οισοφάγο δημιουργώντας το αίσθημα της δυσφορίας και έχοντας ξινίλες τότε η θεραπεία είναι απαραίτητη.

Τι να αποφύγετε:

  • Το είδος των τροφών που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα συντελούν στην εμφάνιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
  • Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά από το φαγητό. Προτιμήστε μια μικρή βόλτα.
  • Μην τρώτε μεγάλες ποσότητες φαγητού, αυτό θα οδηγήσει στο φούσκωμα και τη δυσπεψία.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ.
  • Μην καπνίζετε μετά το φαγητό.
  • Καταγράψτε τροφές που σας πειράζουν και παραλείψτε τες για κάποιο διάστημα
  • Φορέστε άνετα ρούχα, να μην πιέζουν την κοιλιά σας.

Αν τα πιο πάνω μέτρα δεν αποδώσουν τότε πάλι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι φαρμακευτικής θεραπείας. Η πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρομικής νόσου, και αν δεν έχετε ακόμη επισκεφτεί τον γιατρό σας είναι τα αλγινικά φάρμακα. Αυτά κυκλοφορούν σε τρεις διαφορετικές μορφές (υγρό, μασώμενα δισκία και σε φακελίσκους μιας δόσης).  Τα αλγινικά δεν είναι αντιόξινα και γι’ αυτό δεν καταστέλλουν την παραγωγή γαστρικού οξέος, αλλά το συγκρατούν στο στομάχι αποτρέποντας το από το να παλινδρομήσει προς τον οισοφάγο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δημιουργίας ενός στρώματος γέλης, το οποίο επιπλέει στην επιφάνεια των γαστρικών υγρών και δεν τους επιτρέπει να «ανέβουν» προς τον οισοφάγο. Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι, τα αλγινικά ανακουφίζουν από τον οπισθοστερνικό καύσο μέσα σε 3 λεπτά σε ποσοστό έως και 2/3 των ασθενών.
Εφόσον τα συμπτώματα παραμένουν και είναι επίπονα τότε επιβάλλεται η θεραπεία από ειδικό γιατρό.

 

Πηγή: Health.in.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *