Έρευνα επαληθεύει το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να κλαίνε περισσότερο

Έρευνα επαληθεύει το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να κλαίνε περισσότερο

11/2/2015                                                                  12:48

 

Ο Δρ Αντ Βινγκερχοετς, κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τιλμποργκ εξηγεί ότι οι ορμονικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι ικανές να αιτιολογήσουν γιατί οι γυναίκες κλαίνε περισσότερο αν και παραδέχεται ότι και οι κοινωνικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Περισσότερα από 5.000 άτομα σε 37 χώρες ρωτήθηκαν για τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις. Συνολικά, οι γυναίκες έκλαιγαν από 30 έως 64 φορές τον χρόνο και κατά μέσο όρο έξι λεπτά, ενώ οι άνδρες από έξι έως 17 φορές ετησίως για δύο με τρία λεπτά.

Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες δάκρυα περιέχουν προλακτική, μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση και σχετίζεται με τα συναισθήματα. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα προλακτίνης στο οργανισμό τους από τους άνδρες, γεγονός που εξηγεί και το γιατί κλαίνε και συχνότερα. Επίσης, επειδή οι άνδρες έχουν μεγαλύτερους δακρυϊκούς πόρους στα μάτια, τα δάκρυα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παραχθούν.

«Οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων μπορούν, όμως, σε μεγάλο βαθμό να αποδοθούν στο γεγονός ότι οι γυναίκες βλέπουν συχνότερα δακρύβρεχτες ταινίες και διαβάζουν ρομαντικά αναγνώσματα» σημειώνει ο Δρ Βινγκερχοετς και συμβουλεύει τους άνδρες να είναι περισσότερο ανεκτικοί, αφού πολλές φορές στη θέα μιας γυναίκας που κλαίει ενοχλούνται και  τείνουν να την αγνοούν.
ΠΗΓΗ: health.in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.