Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο

Οχτάχρονη πρότεινε πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο

7/3/2015                                                                                 11:36

 

Ένα οχτάχρονο κορίτσι στο Μάντσεστερ πρότεινε μία πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο, καθώς συζητούσε με τους γονείς της, σύμφωνα με την Independent.  

Ο Michael Lisanti, ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ρώτησε την κόρη του Camilla, κατά τη διάρκεια του δείπνου, πώς θα θεράπευε εκείνη τον καρκίνο. Αφότου το σκέφτηκε για λίγα λεπτά, η 8χρονη πρότεινε στους σκεπτικούς γονείς της τη χρήση αντιβιοτικών. Όπως «όταν έχω ένα πόνο στο λαιμό», είπε.

Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, η οποία είναι επίσης ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, τέσταραν τη θεωρία της κόρης τους στο εργαστήριο και έμειναν έκπληκτοι όταν διάφορα φθηνά και ευρέως χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα.   Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να δημιουργήσουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν όγκους και τους διατηρούν, συχνά έχουν υψηλό αριθμό μιτοχονδρίων.

Η έρευνα των δύο επιστημόνων έδειξε ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία κοστίζουν περίπου 8 λεπτά του ευρώ την ημέρα -σε σύγκριση με τα τελευταία φάρμακα που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ- κατέστρεψαν καρκινικά βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από όγκους του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του εγκεφάλου.   Κυρίως όμως τα αντιβιοτικά δεν έβλαψαν τα υγιή κύτταρα. Ο καθηγητής πιστεύει τώρα ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια φθηνή και ασφαλής μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου, χάρη στην πρόταση της κόρης του.

«Μας είχε ακούσει να μιλάμε πολύ για τον καρκίνο και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να τη ρωτήσουμε τι σκέφτεται για τη θεραπεία του», είπε ο ίδιος στην Daily Mail. «Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ αφελές να πιστέψω ότι θα μπορούσε να θεραπευτεί ο καρκίνος με αντιβιοτικά, αλλά τελικά η Camilla είχε δίκιο», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, αν και πολλά υποσχόμενη, η έρευνα -αυτή τη στιγμή- περιορίζεται στα εργαστηριακά αποτελέσματα και πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

 

Πηγή: Lifo.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.