Ο πολύς ύπνος βλάπτει την υγεία

Ο πολύς ύπνος βλάπτει την υγεία

19/02/2015                                                         16:42

 

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά είναι πιθανό κάποιος να να το παρακάνει με τον ύπνο. Οι ώρες του ύπνου είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τηρούνται ευλαβικά για να έχετε καλή ψυχική και σωματική υγεία, αλλά ο πολύς ύπνος μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Οι ενδεδειγμένες ώρες για έναν ενήλικο προκειμένου να λειτουργεί σωστά είναι από 7 εως 9 ώρες. Όταν κάποιος κοιμάται πολύ παραπάνω από αυτές τις ώρες και μάλιστα σε συνεχόμενη βάση μπορεί να:
αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Έρευνα που έγινε το 2014 σε δίδυμους, έδειξε ότι οι πολλές ώρες ύπνου αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτύξει το άτομο κατάθλιψη

εξασθενήσει τον εγκέφαλο

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2012 ανάμεσα σε μεγάλες σε ηλικία γυναίκες, ο πολύ ύπνος (ή και ο πολύ λίγος) μειώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

δυσχεραίνει την αναπαραγωγική διαδικασία

Ερευνητική ομάδα στην Κορέα το 2013, ανέλυσε τις συνήθειες ύπνου 650 γυναικών που βρίσκονταν σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης ήταν υψηλότερα στις γυναίκες που κοιμούνταν 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ και χαμηλότερα σε εκείνες που κοιμούνταν 9-11 ώρες.

αυξήσει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Κεμπέκ, όσοι κοιμούνται πάνω από 8 ώρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν Διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους κοιμούνται 7-8 ώρες, ακόμα κι αν το βάρος τους ήταν ελεγχόμενο.

οδηγήσει σε αύξηση βάρους

Στην ίδια έρευνα, βρέθηκε ότι όσοι σε περίοδο 6 ετών κοιμούνταν πολλές ώρες κάθε βράδυ ήταν πιο επιρρεπείς στην αύξηση βάρους.

βλάψει την καρδιά

Σε έρευνα που παρουσιάστηκε το 2012 σε συνέδριο καρδιολογίας, ο ύπνος πάνω από 8 ώρες κάθε βράδυ έχει συνδεθεί με αυξημένο ρίσκο παρουσίασης καρδιακών παθήσεων.

οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο

Το 2010 έγινε επανεξέταση 16 διαφορετικών ερευνών και τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο, κάθε αιτίας, τόσο σε όσους κοιμούνται λίγο, όσο και εκείνους που κοιμούνται πολύ.
Huffington Post Αμερικής

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.