Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Κρέμα που «σβήνει» ανώδυνα τα ανεπιθύμητα τατουάζ

Πρωτοποριακή ανακάλυψη: Κρέμα που «σβήνει» ανώδυνα τα ανεπιθύμητα τατουάζ

19/3/2015                                                          09:35

 

Καναδός φοιτητής ανέπτυξε μια νέα μέθοδο αφαίρεσης τατουάζ, η οποία είναι απολύτως ανώδυνη και οικονομική. Με μόλις 4,5 δολάρια ανά 10 εκατοστά δέρματος η κρέμα του Alec Falkenham υπόσχεται να ξεθωριάζει, σβήνει κάθε ανεπιθύμητο τατουάζ.

«Η μέθοδος αφαίρεσης των τατουάζ με λέιζερ αφήνει στο δέρμα ουλές, προκαλεί εγκαύματα και φουσκάλες. Το δικό μας φάρμακο είναι ανώδυνο και το τελικό αποτέλεσμα δεν απέχει πολύ από τη μέθοδο με το λέιζερ», δήλωσε ο 27χρονος Καναδός διδακτορικός φοιτητής και εφευρέτης της νέας κρέμας στον ραδιοφωνικό σταθμό CBC του Καναδά.

Η κρέμα του δεν επιδρά στα φυσιολογικά κύτταρα του δέρματος και για αυτό δεν προκαλεί φλεγμονές. Ο Alec Falkenham εξηγεί πώς δρα το παρασκεύασμά του: «Όταν κάνουμε τατουάζ, εγχέεται μελάνι στο δέρμα με τη βοήθεια της ειδικής βελόνας. Το μελάνι πυροδοτεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και κύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα σπεύδουν στο σημείο για να απορροφήσουν το μελάνι. Τα μακροφάγα καταφέρνουν να απομακρύνουν μέρος από την ποσότητα μελανιού και να το κατευθύνουν προς τα λεμφογάγγλια. Ορισμένα από τα μακροφάγα που έχουν απορροφήσει το μελάνι δεν καταφέρνουν να… ξεφύγουν κι έτσι ενσωματώνονται στο δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το τατουάζ είναι ορατό στην επιδερμίδα μας. Η κρέμα θα στοχεύει σε αυτά τα μελανοφάγα κύτταρα. Νέα μακροφάγα θα κατατρώνε τα γεμάτα μελάνι κύτταρα και στη συνέχεια θα κατευθύνονται προς τα λεμφογάγγλια, παίρνοντας μαζί τους όλο το μελάνι. Με τον τρόπο αυτό, το τατουάζ σταδιακά θα ξεθωριάζει».

Προς το παρόν η κρέμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο. Ο Falkenham πειραματίζεται με αυτιά γουρουνιών που έχουν «χτυπήσει» τατουάζ.

 

 

Πηγή: Athens Voice

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *