Συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα

Συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα

14/02/2015                                             13:24

 

 

Απλές συμβουλές για καλύτερο ύπνο σε ένα πιο φιλικό και καθαρό υπνοδωμάτιο:

 

Κοιμηθείτε σε ένα καθαρότερο υπνοδωμάτιο

Πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε να βρίσκεται μέσα στο υπνοδωμάτιό σας. Ένα ασφυκτικά γεμάτο υπνοδωμάτιο μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος και να νιώθετε ότι σας πνίγει. Επιπλέον, μετακινώντας όλα όσα δεν χρειάζεστε είναι ο τέλειος τρόπος για να διώξετε μακριά την σκόνη.

Ξεσκονίζετε τακτικά

Εάν αφήνετε τη σκόνη να μείνει για μεγάλο διάστημα στο σπίτι σας, είναι σαν να προσκαλείτε  τον νούμερο ένα ύποπτο για αλλεργίες και άσθμα να επηρεάει τον ύπνο σας. Έπιπλα, παράθυρα και καθρέφτες  είναι τα αντικείμενα που την αιχμαλωτίζουν. Μην ξεχνάτε φυσικά την σκόνη που μαζεύεται κάτω από το κρεβάτι καθώς και στα χαλιά.

Απομακρύνετε τα κατοικίδια από το κρεβάτι

Μπορεί να τα αγαπάτε πολύ αλλά θα πρέπει να κρατήστε τα κατοικίδια σας μακριά από το υπνοδωμάτιο και κυρίως το κρεβάτι σας, εκτός αν θέλετε να το γεμίσουν τρίχες και άλλες βρωμιές που φέρνουν μαζί τους από την καθημερινή σας βόλτα.

 Προτιμήστε βιολογικά καθαριστικά

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με συνταγές για σαπούνια και καθαριστικά που μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμη και μόνοι σας.

Πλένετε συχνά τα σεντόνια σας

Πέρα από το γεγονός ότι όλοι χαιρόμαστε τα σεντόνια που μυρίζουν φρεσκάδα, δεν μαζεύεται η σκόνη και η υγρασία που μεταφέρονται από το ανθρώπινο σώμα.

Αλλάξτε δωμάτιο κατά την διάρκεια της ημέρες

Μη βλέπετε τηλεόραση, τρώτε, διαβάζετε και δουλεύετε πάνω στο κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κρατάτε το υπνοδωμάτιό σας πιο καθαρό, αλλά και θα το συνδέσετε μόνο με τον ύπνο κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα στο να κοιμάστε ευκολότερα.

 

 

Πηγή: The Huffington Post

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *