Ξεκινάει την Πέμπτη το συνέδριο για τον Εργαστηριακό Έλεγχο

Ξεκινάει την Πέμπτη το συνέδριο για τον Εργαστηριακό Έλεγχο

25/11/2014        8:30

Αφιερωμένο στον «Εργαστηριακό Έλεγχο» είναι το 17ο Θεματικό Συνέδριο της σειράς των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Πανεπιστημιακής Κλινικής Εντατικής Νοσηλείας, που φέτος συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου (Ι.Μ.Β.Ν.).

Το θέμα αυτό αγγίζει πέρα από τους εντατικολόγους και όλους τους άλλους λειτουργούς του χώρου της υγείας, τον καθένα από τη δική του σκοπιά.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά το διήμερο του Συνεδρίου και που θα περιλαμβάνονται και στο ομώνυμο βιβλίο, θα αποτελούν στο σύνολο τους μια βασική ανασκόπηση όλων των γνώσεων των σχετικών με τον εργαστηριακό έλεγχο στη ΜΕΘ και στα Επείγοντα.

Οι διαλέξεις και οι ομιλίες θα γίνουν από ιατρούς που σε καθημερινή βάση ασχολούνται με το βαριά άρρωστο. Όπως και στις προηγούμενες επιστημονικές εκδηλώσεις μας, τις ημέρες του Συνεδρίου θα διανεμηθεί και το αντίστοιχο βιβλίο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λάβει χώρα και το Κλινικό Φροντιστήριο με θέμα «Περιφερικά εισερχόμενοι κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες τοποθετούμενοι υπό υπερηχογραφικό έλεγχο», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», την Πέμπτη 27/11/2014.

Για τη συμμετοχή στο Φροντιστήριο απαιτείται μόνο η εγγραφή στο Συνέδριο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει μέχρι τις 23-11-2014 να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά στη γραμματεία, διότι ο αριθμός θα είναι περιορισμένος. Για την παρακολούθηση του Φροντιστηρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σημαντικές Ημερομηνίες – Πληροφορίες:

• Ημέρες Συνεδρίου: 28 – 29 Νοεμβρίου 2014

• Λήξη προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στο Κλινικό Φροντιστήριο: 23 Νοεμβρίου 2014

• Βεβαιώσεις παρακολούθησης με μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CME-CPD credits) θα δοθούν μόνο σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 60% των συνολικών ωρών του προ- γράμματος.

Η Ιστορία του Συνεδρίου

Ο θεσμός του Θεματικού Συνεδρίου Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής, ξεκίνησε το 1991, με τη μορφή Σεμιναρίου, με πρωτοβουλία της Πανεπιστημιακής Μ.Ε.Θ. του Τμήματος Νοσηλευτικής Ε.Κ.Π.Α. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ήταν η έκδοση και η διανομή, την ημέρα της εκδήλωσης, ενός συγγράμματος/βιβλίου που αναφερόταν στο θέμα του Σεμιναρίου.

Μετά την 7η χρονιά η εκδήλωση πήρε τη μορφή Συνεδρίου και το ομώνυμο βιβλίο που διενέμετο περιελάμβανε και μικρό αριθμό επιστημονικών μελετών που αναφέρονταν στο εκάστοτε θέμα του Συνεδρίου. Μετά το 16ο Συνέδριο η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία και με το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου θα είναι ο Γεώργιος Μπαλτόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Παν/κής ΜΕΘ ΓΟΝΚ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα www.icutopics.gr

Ολόκληρο το πρόγραμμα και οι ομιλητές ΕΔΩ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *