Το πάθος φαίνεται να επανέρχεται μετά τη χρυσή πεντηκοστή επέτειο

Το πάθος φαίνεται να επανέρχεται μετά τη χρυσή πεντηκοστή επέτειο

22/03/2015                                                           15:55

 

Έκπληξη προκάλεσε στους ερευνητές το πόρισμα επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης ψυχολογίας Archives of Sexual Behavior και έδειξε ότι τα περισσότερα ζευγάρια που παρέμειναν παντρεμένα για 50 και πλέον χρόνια απολαμβάνουν δραστήρια και απολαυστική σεξουαλική ζωή.

Τα συμπεράσματα αυτά εξήχθησαν χάρη σε έρευνα 1.656 παντρεμένων Αμερικανών, ηλικίας 57 με 85 ετών. Η έρευνα έδειξε ότι, αν και η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής φθίνει με το πέρας των ετών, το πάθος φαίνεται να επανέρχεται μετά τη χρυσή πεντηκοστή επέτειο.

«Τα συμπεράσματα αυτά δεν είναι απόλυτα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο γάμος μας ωθεί σε περισσότερο σεξ ή αν το συχνότερο σεξ μας κρατά παντρεμένους για περισσότερα χρόνια», λέει ο γεροντολόγος στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, Καρλ Πίλεμερ.

«Η συχνότητα των επαφών μετά την πεντηκοστή επέτειο τείνει να φθάσει τις δύο με τρεις φορές τον μήνα», λέει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, Σάμιουελ Στρουπ.

«Ζευγάρια που έμειναν παντρεμένα για πολλές δεκαετίες νιώθουν μια σπάνια τρυφερότητα και διανοητική επαφή. Μπορείς να κρατάς το χέρι του ανθρώπου σου και η αίσθηση να είναι ανάλογη εκείνης του σεξ τον πρώτο καιρό της γνωριμίας», λέει η 82χρονη Τζένι, μία από τις ερωτηθείσες στην έρευνα, που ήταν παντρεμένη 62 χρόνια με τον σύντροφό της, ο οποίος πέθανε πριν από λίγους μήνες. «Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι να περπατάμε χέρι χέρι», συμπληρώνει η Τζένι.

 

Πηγή: THE NEW YORK TIMES

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *