Μόλις στο 3% η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου

Μόλις στο 3% η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου

9/2/2015                                                                   15:16

 

Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, η αποτελεσματικότητα του φετινού αντιγριπικού εμβολίου φτάνει το 3% ενώ τα συνήθη ποσοστά αποτελεσματικότητας άγγιζαν το 60%

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας και η εκτελεστική του υπηρεσία, Public Health England (PHE), διαπίστωσαν, εξετάζοντας δείγματα σιέλου από 1.314 ασθενείς με γρίπη, ότι μόλις το 3%  έφερε το στέλεχος του ιού H3N2 που υπάρχει στο φετινό εμβόλιο. Οι υπόλοιποι έφεραν την μεταλλαγμένη του μορφή, εναντίον της οποίας η προστασία που παρέχει το υπάρχον εμβόλιο είναι ελάχιστη.

Στην Ελλάδα, η μεταλλαγμένη μορφή φτάνει έως στιγμής το 70-80% των κρουσμάτων, αλλά εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί καθώς η επιδημία εξελίσσεται .

 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *