Έξι σκέψεις που πρέπει να προηγηθούν της δίαιτας του καλοκαιριού

Έξι σκέψεις που πρέπει να προηγηθούν της δίαιτας του καλοκαιριού

18/4/2015                                                                          11:20

 

Έξι αναζητήσεις που θα πρέπει να κυριαρχήσουν και να αναλυθούν πριν αποφασίσουμε να κάνουμε δίαιτα για το καλοκαίρι:

1.  Τι έχει λειτουργήσει και τι όχι στο παρελθόν; Ποιο μοντέλο διατροφής ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τις αξίες μας; Ποια μέθοδος; Πώς θα έχει διάρκεια; Με ποια κριτήρια θα αναζητήσουμε πληροφορίες;

2. Ημερολόγιο διατροφής. Βλέπουμε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές; Συναισθήματα που οδηγούν στο ψυγείο; Χρησιμοποιούμε το φαγητό για να διαχειριστούμε πλήξη, μοναξιά, στρες, θυμό, ενοχές; Πώς θα σπάσουμε τον κύκλο; Ας σκεφτούμε σταδιακά βήματα προς νέες συνήθειες.

3. Πρόβλεψη λύσεων πριν από αναμενόμενα προβλήματα; Ταπεράκι στη δουλειά. Πλύσιμο αποβραδίς λαχανικών για τη σαλάτα. Ετοιμα σνακ χαμηλών θερμίδων για ώρα… συναισθηματικής ανάγκης. Ακουστικά για να μη βαριόμαστε στο γυμναστήριο. Με ποιον φίλο να κάνουμε chat όταν είμαστε έτοιμοι να λυγίσουμε;

4. Πρόσθετα όπλα. Ποιες ικανότητές μας σε άλλους τομείς να μεταφέρουμε στη δίαιτα; Την πειθαρχία στη δουλειά; Τις ιδέες στο μαγείρεμα; Μπορούμε να κάνουμε σύμμαχο τον/τη σύζυγο στο καθημερινό μενού ή να δεσμευθούμε σε φίλους ότι θα ανακοινώνουμε την πρόοδό μας.

5. Ξεκάθαρος, μετρήσιμος και ρεαλιστικός στόχος. Πόσα κιλά, σε πόσο διάστημα; Πώς ξέρουμε αν προχωράμε; Υπολογίζουμε πότε να φορέσουμε το παλιό αγαπημένο μας παντελόνι.

6. Τι σημαίνει για μας η πρόθεση να αδυνατίσουμε; Υγεία, αυτοεκτίμηση, αποδοχή, νεότητα; Ποιοι θα είμαστε όταν θα τα έχουμε καταφέρει; Αυτό είναι το όραμα που έχουμε να κρατήσουμε ζωντανό για να μη σταματήσουμε. Ας γεμίσουμε τον κόσμο μας με φωτογραφίες, κείμενα και αντικείμενα που το υπενθυμίζουν και μας εμπνέουν.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.