Έξι στους δέκα ενήλικες δεν κοιμούνται αρκετά

Έξι στους δέκα ενήλικες δεν κοιμούνται αρκετά

13/6/2015                                                               09:30

 
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία βρήκε, ότι έξι στους δέκα ενήλικες δεν κοιμούνται αρκετά, με το ποσοστό αυτό να είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου επτά με οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα, για να παραμένει υγιής και παρότι η μη τήρηση αυτού του κανόνες κάποιες φορές δεν πειράζει, η τακτική έλλειψη ύπνου, δηλαδή ο ύπνος κάτω των επτά ωρών, σχετίζεται με αρκετά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, καρδιακών ασθενειών, διαβήτη, εγκεφαλικού και δυνητικά ακόμη και καρκίνου ευερεθιστότητας, άγχους και τους πονοκεφάλους.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μειώνει συνεχώς τις διαθέσιμες ώρες για ύπνο. Εργαζόμαστε περισσότερες ώρες απ’ ό,τι ποτέ πριν, πολύ περισσότερο απ’ όσες κρατάμε στην άκρη για ύπνο, μένουμε ξύπνιοι μέχρι αργά περικυκλωμένοι από τεχνολογία που διεγείρει τον εγκέφαλό μας λίγο πριν πέσουμε για ύπνο» εξήγησε στη MailOnline ο Dr Guy Meadows, ειδικός σε θέματα ύπνου.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστηρίζουν, ότι οι άνθρωποι πλέον κοιμούνται μία με δύο ώρες λιγότερο απ’ ό,τι έκαναν οι άνθρωποι πριν από 60 χρόνια. «Ο μεγαλύτερος εχθρός του ύπνου είναι ένα μυαλό που ‘τρέχει’. Οι άνθρωποι περιμένουν να πέσουν για ύπνο για να σκεφτούν την ημέρα που πέρασε, το αύριο, τη ζωή τους, το μέλλον και το χειρότερο απ’ όλα, ανησυχούν για τον ύπνο τους και πώς θα τα βγάλουν πέρα την επόμενη ημέρα αφού δε θα έχουν κοιμηθεί αρκετά. Αυτό και μόνο δυσκολεύει πολύ περισσότερο την προσπάθειά τους να κοιμηθούν» ανέφερε η καθηγήτρια Colin Espie.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.