Υπάρχουν  έξι τύποι παχυσαρκίας και κάθε ένας χρειάζεται τη δική του αντιμετώπιση

Υπάρχουν έξι τύποι παχυσαρκίας και κάθε ένας χρειάζεται τη δική του αντιμετώπιση

21/4/2015                                                           10:15

 

Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από την Αγγλία, η παχυσαρκία δεν πρόκειται μία ενιαία ασθένεια, αλλά έχει έξι διαφορετικούς τύπους και μάλιστα κάθε ένας εκ των οποίων χρειάζεται τη δική του θεραπεία.

Πραγματοποιώντας μελέτη με 4.144 παχύσαρκους εθελοντές διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να ταξινομηθούν στις εξής ομάδες:Τους νεαρούς άντρες που πίνουν πολύ, τους μεσήλικες που είναι δυστυχισμένοι και αγχωμένοι, τους ηλικιωμένους που πάσχουν από προβλήματα υγείας αλλά ήταν ευτυχισμένοι, τις νεαρές υγιείς γυναίκες, τους ηλικιωμένους και εύπορους υγιείς ή μόνο με λίγη υπέρταση, τα άτομα κάθε ηλικίας με την χειρότερη υγεία απ’ όλους.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που δημοσιεύουν τη μελέτη τους στην «Επιθεώρηση Δημοσίας Υγείας» (JPH), γράφουν πως στην προσπάθεια για αδυνάτισμα είναι λάθος να αντιμετωπίζονται όλες οι ομάδες με τον ίδιο τρόπο. Αντιθέτως θα έπρεπε να υπάρχουν πρακτικοί τρόποι ώστε να αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα κάθε κατηγορίας ξεχωριστά.

Οι νεαροί άντρες που πίνουν πολύ, λ.χ. θα πρέπει πρωτίστως να περιορίσουν το αλκοόλ διότι μεγάλο μέρος των περιττών κιλών τους οφείλεται σε αυτό. Οι δυστυχισμένοι και αγχωμένοι μεσήλικες θα πρέπει να υποβληθούν σε ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και να γυμνάζονται περισσότερο. Όσοι έχουν πολύ κακή υγεία, θα πρέπει πρώτα να θέσουν υπό έλεγχο τα χρόνια προβλήματα υγείας τους και μετά να ασχοληθούν με το αδυνάτισμα, ενώ αντιθέτως το αδυνάτισμα με τη βοήθεια ειδικών πρέπει να είναι η προτεραιότητα για τους εύπορους ηλικιωμένους δίχως προβλήματα υγείας ή με υπέρταση.

Η μόνη ομάδα στην οποία πραγματικά αρμόζει η κλασική σύσταση για δίαιτα και γυμναστική είναι οι νεαρές υγιείς γυναίκες, γράφουν ο δρ Μαρκ Α. Γκρην, ερευνητής στο Τμήμα Δημοσίας Υγείας του Σέφιλντ, και οι συνεργάτες του. «Οι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν πρέπει να θεωρούνται μία ομογενής ομάδα, ούτε είναι σωστό οι πολιτικές κατά της παχυσαρκίας να λαμβάνουν υπ’ όψιν μόνο το σωματικό βάρος», δήλωσε ο δρ Γκρην. «Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το ίδιο ισχύει στην παχυσαρκία, επομένως η καταπολέμησή της απαιτεί την κατάλληλη προσαρμογή της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί».

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *