7 σκέψεις που σας κάνουν δυστυχισμένους

7 σκέψεις που σας κάνουν δυστυχισμένους

17/03/2015                                                                13: 25

 

Η ζωή είναι γεμάτη αντιθέσεις. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν τόσο αρνητικά όσο και θετικά συναισθήματα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο χρόνος που αφιερώνει κανείς στα αρνητικά συναισθήματα και πόσο εύκολα επανέρχεται έπειτα από κάθε δυσκολία.

Η ζωή είναι δύσκολη

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ζωή έχει δυσκολίες και «παλεύουν» να ξεπεράσουν αυτές τις στιγμές με μία δόση περιέργειας για αυτά που συμβαίνουν και όχι θυματοποίησης. Αναλαμβάνουν ευθύνη για το χάος στο οποίο βρίσκονται και επικεντρώνονται στο να βγουν από αυτό το συντομότερο δυνατό. Είναι αποφασισμένοι να λύσουν το πρόβλημα και δεν αναλώνουν το χρόνο τους στο να γκρινιάζουν.
Δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους

Είναι σημαντικό για κάποιον να είναι διορατικός αλλά οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στο συνάνθρωπό τους. Πιστεύουν ότι υπάρχει καλό στους ανθρώπους και δεν θεωρούν ότι όλοι θέλουν να τους βλάψουν. Είναι «ανοιχτοί» και φιλικοί προς τους άλλους και τους αρέσει να γνωρίζουν καινούριους ανθρώπους δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα δίκτυο τριγύρω τους.
Όλα τα κακά του κόσμου

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αλλά βρίσκουν την ισορροπία ανάμεσα στην ανησυχία και στα καλά που συμβαίνουν. Ξέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά ψάχνουν συνεχώς να εντοπίσουν τα θετικά. Δεν κλείνουν τα μάτια τους σε οτιδήποτε καλό και σωστό από φόβο μήπως χάσουν την προσοχή τους από τα αρνητικά.
Σύγκριση με άλλους και ζήλια

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την καλή τύχη ως ένδειξη για όλα όσα μπορούν να καταφέρουν. Ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο και κανείς δεν μπορεί να «κλέψει» την τύχη του άλλου. Θεωρούν ότι οι άνθρωποι έχουν άπειρες δυνατότητες και δεν περιορίζουν τον εαυτό τους θεωρώντας ότι η καλή τύχη κάποιο μπορεί να επηρεάσει τη δική τους ευτυχία.

“Πρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σου”.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον απόλυτο έλεγχο και στο να πασχίζει κανείς να πετύχει       τους στόχους του. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν καθημερινά βήματα που θα τους φέρουν       πιο κοντά στο σκοπό τους, αλλά γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν όλα όσα θα φέρει η             ζωή στο δρόμο τους Το κλειδί είναι να είναι κανείς συγκεντρωμένος στο στόχο του, αφήνοντας           περιθώρια για τα απρόσμενα της ζωής με μία εναλλακτική λύση.

Το μέλλον είναι γεμάτο φόβο και ανησυχία

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνει όνειρα και να σκέφτονται όλα όσα θέλουν να αποκτήσουν στη ζωή. Βιώνουν και αυτοί τον φόβο και την ανησυχία αλλά δεν αφήνουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα να επηρεάσουν τον τρόπο που ζουν. Μόλις κάνουν μία αρνητική σκέψη αναρωτιούνται εάν μπορεί να γίνει κάτι για να αποτρέψουν τον φόβο και την ανησυχία να γίνει πραγματικότητα και το κάνουν. Και στην περίπτωση που δεν μπορεί αν γίνει κάτι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει νόημα να ανησυχούν υπερβολικά.
Συζητήσεις με κουτσομπολιά και παράπονα

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν μία τάση να ζουν στο παρελθόν και αρέσκονται να συζητούν για όλα τα δεινά που τους συμβαίνουν. Όταν η πηγή παραπόνων στερέψει, ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι τους οποίους κουτσομπολεύουν. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν στο εδώ και τώρα και ονειρεύονται το μέλλον, έχοντας έκδηλη θετική ενέργεια. Είναι χαρούμενοι για τα πράγματα που καταπιάνονται, είναι ευγνώμονες για αυτά που έχουν και σκέφτονται όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους.
 

Πηγή: The Huffington Post Greece

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.