Ανταλλάξτε 2 λεπτά ακινησίας με 2 λεπτά περπάτημα

Ανταλλάξτε 2 λεπτά ακινησίας με 2 λεπτά περπάτημα

3/6/2015                                                                         09:30

 

Οι Αμερικανοί επιστήμονες συνιστούν: Ανταλλάξτε 2 λεπτά ακινησίας ανά ώρα στην καρέκλα με 2 λεπτά περπάτημα μέσα στον χώρο όπου βρίσκεστε, αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν και δημοσιεύτηκε στην «Κλινική Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Νεφρολογίας», ανακάλυψαν πως όσοι κάνουν αυτή την ανταλλαγή μειώνουν κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο θανάτου. Ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από νεφρικά προβλήματα, η μείωση στη θνησιμότητα φθάνει το 41%.

Οι επιστήμονες βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε στοιχεία από 3.243 ενήλικες, τους οποίους εφοδίασαν με συσκευές καταγραφής της φυσικής δραστηριότητάς τους και τους παρακολούθησαν επί μία τριετία. Αναλύοντας τα στοιχεία που είχαν συλλέξει, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι στο μεσοδιάστημα είχαν ανταλλάξει κάποιες ώρες ακινησίας με απλή ορθοστασία, δεν είχαν μειωμένο κίνδυνο θανάτου.

Όσοι είχαν ανταλλάξει από 2 λεπτά ανά ώρα και πάνω με απλές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα μέσα στο γραφείο ή οι δουλειές του σπιτιού, είχαν σημαντική μείωση του κινδύνου να χάσουν στο μεσοδιάστημα τη ζωή τους. «Οι συσχετίσεις που είδαμε είναι πολύ ισχυρές και υποδηλώνουν ότι υπάρχουν τεράστια οφέλη για όποιον φροντίσει να κάθεται ανά ώρα 2 λεπτά λιγότερα και να κινείται στον χώρο όπου βρίσκεται», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σρινιβάσαν Μπεντού, καθηγητής Νεφρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

 

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *