Μειώστε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Μειώστε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

14/6/2015                                                               09:00

 

Τα άτομα που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά είναι γνωστό ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ, ανεξαρτήτως σωματικού βάρους. Τα καλά νέα είναι όμως ότι, αν αντικαταστήσουν ένα αναψυκτικό με ένα ποτήρι νερό, τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη, τότε ο κίνδυνος μειώνεται έως και 25%. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής την Δρ Νίτα Φορουχι, κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αφού μελέτησαν τα διατροφικά ημερολόγια που είχαν κρατήσει περισσότεροι από 25.000 μεσήλικοι και ηλικιωμένοι Βρετανοί, χωρίς διαβήτη στην αρχή της μελέτης. Σε ορίζοντα δεκαετίας, 847 διαγνώστηκαν με τη νόσο.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα οι ερευνητές κατέληξαν σε μια απλή λύση: Υπολόγισαν ότι αν αντικατασταθεί ένα αναψυκτικό ή άλλο ρόφημα με ζάχαρη την ημέρα, με νερό ή καφέ ή τσάι (χωρίς ζάχαρη), τότε ο ατομικός κίνδυνος διαβήτη μειώνεται από 14% έως 25%.Φυσικά, τα άτομα που πίνουν πολλά αναψυκτικά και ζαχαρούχα ροφήματα ενδεχομένως να έχουν και άλλες συνήθειες που να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη. Αλλά η Δρ Φορουχι και οι συνεργάτες της συνυπολόγισαν πολλούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τον κίνδυνο νόσησης, μεταξύ των οποίων, το σωματικό βάρος, η γυμναστική και το μορφωτικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση η μελέτη συνάδει με την πρόσφατη σύσταση του  για περιορισμό της ζάχαρης στη διατροφή μας.

 

Πηγή: Health.in.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.