Εγκυμοσύνη και αεροπορικά ταξίδια: νέες οδηγίες

Εγκυμοσύνη και αεροπορικά ταξίδια: νέες οδηγίες

9/2/2015                                                                             12:05

 

 

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες οδηγίες του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων (BCPG) της Βρετανίας τα αεροπορικά ταξίδια κρίνονται ασφαλή, για τις γυναίκες που η εγκυμοσύνη τους κυλά ομαλά και πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους, έως την 32η-37η εβδομάδα της κυήσεως.

Αναφορικά ωστόσο με τις πολύωρες πτήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, δηλαδή της δημιουργίας θρόμβου αίματος στις φλέβες βαθιά μέσα στα πόδια που μπορεί να αποκολληθεί και να φτάσει έως τους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονική εμβολή. Ο κίνδυνος αυτός είναι αυξημένος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και επί έξι εβδομάδες έπειτα από τον τοκετό ενώ η πολύωρη ακινησία σε περιορισμένο χώρο μπορεί να τον αυξήσει περαιτέρω. Έτσι συνιστάται να σηκώνονται συχνά και να περπατούν μέσα στο αεροπλάνο καθώς και να κινούν τους άκρους πόδες όσο είναι καθιστές.

 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συνιστάται:

 

-Να εξασφαλίσουν θέση κοντά στον διάδρομο ώστε να έχουν τη δυνατότητα να σηκώνονται συχνά

-Να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια

-Να κάνουν ελαφρές ασκήσεις των ποδιών κάθε μισή ώρα

-Να πίνουν συχνά νερό

-Να αποφύγουν ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι και τα αναψυκτικά τύπου κόλα.

 

Σε περίπτωση που το ταξίδι έχει διάρκεια πάνω από 2-3 ώρες καλό θα είναι να φορέσουν ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, τις οποίες θα ζητήσουν από τον γιατρό τους προκειμένου να τους ενημερώσει για το είδος αλλά και το σωστό μέγεθος τους, ενώ καλό είναι να αποφεύγουν τα αεροπορικά ταξίδια από την 32η εβδομάδα της κυήσεως και μετά όσες κυοφορούν δίδυμα ή τρίδυμα.

 

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *