Σεμινάριο με θέμα “Φωνή, Λόγος, Στάση σώματος”

Σεμινάριο με θέμα “Φωνή, Λόγος, Στάση σώματος”

8/3/2016                                                                                                                       14.00

 

Ο επιστημονικός λόγος δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτος ή βαρετός. Είτε είσαι γιατρός είτε δικηγόρος είτε δάσκαλος είτε πολιτικός, επιτυγχάνεις όταν είσαι αποτελεσματικός.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, «για να πάρεις τη δουλειά» εν πρώτοις, στη συνέχεια για να την κρατήσεις, αλλά και για να υπηρετήσεις το ρόλο σου συνδιαλεγόμενος με τον «πελάτη» ή τον συνεργάτη σου ή τον προϊστάμενό σου ή ακόμα για να εκπαιδεύσεις άλλους, είναι απαραίτητο όχι μόνο να είσαι σωστός και επαρκής, αλλά και να φαίνεσαι σωστός και επαρκής. Να πείθεις ως τέτοιος.

Πώς ο γιατρός εν προκειμένω χειρίζεται το ρόλο του;

Πώς είναι – φέρεται με τον ασθενή και την οικογένεια του, τους συναδέλφους του, τον προϊστάμενο ή τους υφισταμένους του;

Πώς διδάσκει;

Αλλά και πώς ψάχνει για δουλειά;

Τα ζητούμενα αυτά θα αντιμετωπιστούν ενταγμένα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου με θέμα «Φωνή, Λόγος και Στάση σώματος» που διαχειρίζεται και βελτιώνει τη Φωνή, το λόγο & τη στάση του σώματος και διεξάγεται από την Positivity Coaching.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι καταρτιζόμενοι:

Να αποκτήσουν εφόδια που θα υποστηρίζουν και θα συμπληρώσουν την επαγγελματική τους πορεία.

Να γνωρίσουν υγιείς τρόπους διαχείρισης του επικοινωνιακού δυναμικού και της διαρκούς και σταθερής διαδικασίας βελτίωσης του.

Να κατανοήσουν το ρόλο που παίζουν τα λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων, πέρα από το βιογραφικό και πέρα από το ντύσιμο.

Να μάθουν να εντοπίζουν τα αδύναμα σημεία των άλλων και πώς να τα χρησιμοποιούν υπέρ τους.

Ο επιστήμονας, εάν δεν είναι ερευνητής κλεισμένος στο εργαστήριο του μόνος του, πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί αποτελεσματικά, για να βελτιώνει τους άλλους, αλλά και να βελτιώνεται ο ίδιος. Μόνο διαδραστικά υπάρχει εξέλιξη. Χρειάζονται και τα δύο – ένας αξιοσημείωτος χαρακτήρας και μία αποδεδειγμένη ικανότητα – για να γίνει κανείς ισχυρός και εμπνευσμένος ηγέτης.

Ο όρος «ηγετικός» άλλωστε δεν σημαίνει αναγκαστικά εξουσιαστικός. Επίσης, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ικανοί για μεγάλα επιτεύγματα, αλλά δεν είναι ηγέτες με την πραγματική σημασία της λέξης. Είναι απλώς αφεντικά.

Ο ηγέτης πρέπει να έχει ένα καλό συνδυασμό και των τεσσάρων ιδιοτήτων της πυξίδας. Αφορούν δε, όχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά και τους δασκάλους, τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, τους άσημους προπονητές και τόσους άλλους.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όποιον τον ενδιαφέρει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες για λόγους προσωπικούς η επαγγελματικούς κυρίως. Δηλαδή σε ανθρώπους που είτε στην ένας προς ένας επικοινωνία τους είτε μιλώντας σε κοινό, θεωρούν ότι θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου του 2016 και ώρες 16:00 με 21:00 στο χώρο του Positivity (Κοραή 12, Αγία Παρασκευή). Εισηγητές του σεμιναρίου είναι η Μαρία Ρουσοχατζάκη και ο Άγγελος Δερλώπας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.