Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα AIDS στη Θεσσαλονίκη

30/11/2015                                                                                            9.00

 

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης για 15η συνεχόμενη χρονιά προτίθεται να οργανώσει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2015 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημ. Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, θα υλοποιηθούν στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015 στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων (Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, DJ κ.α.)

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, προγραμματίζεται η αποτύπωση του red ribbon με laser στον Λευκό Πύργο κατά τις απογευματινές ώρες (17:00 έως 00:00) της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου και ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.

Επιπροσθέτως, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε., με θέμα την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *