Δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την πρόληψη του ΗΙV/AIDS

Δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την πρόληψη του ΗΙV/AIDS

27/11/2015                                                                                                                 15.20

 

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους και MSM (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου να συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του HIV/AIDS.
Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και τον HIV/AIDS. Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι για 3η συνεχή χρονιά η φράση «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΟΜΑΔΑ – ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΔΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σ.Μ.Ν και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Υλοποίηση δράσης σε γενικό πληθυσμό
Χώρος: Γκάζι , Περιστέρι, Πλ. Καρύτση , Αγ. Ειρήνη, Χαλάνδρι, Φλοίσβο
Ομάδα – στόχος: Γενικός πληθυσμός, νεολαία
Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015
Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

Υλοποίηση δράσης σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες
Χώρος: Γκάζι , Κέντρο Αθήνας σε Σάουνες και gay bar/club.
Ομάδα – στόχος: άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες
Διάρκεια Υλοποίησης: 27-11-2015 έως 04-12-2015
Ωράριο: 20:00 μμ έως 02:00 πμ

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Πρόκειται για συνεργασία που συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με το Πανεπιστήμιο και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για ενημέρωση σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε φοιτητές και ενημερωτική ομιλία από επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την 30η Νοεμβρίου στις 12.00 πμ.

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»
Στο σπουδαστήριο την 1η Δεκεμβρίου και στις 10:00 πμ θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, καθώς και δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η παρέμβαση στον εν λόγω Δήμο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου παρουσία επιστημονικού και Διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ με stand για την διανομή υλικού σε διερχόμενους πολίτες από τις 10:00 πμ έως τις 15:00μμ

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *