Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Εθελοντική αιμοδοσία Κυριακή 13/12

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Εθελοντική αιμοδοσία Κυριακή 13/12

10/12/2015                                                                           10.40

 

Και φέτος παράλληλα με την εορταστική δράση του μπαζάρ που οργανώνουν οι φίλοι και εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, και από κοινού με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων», ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κοινή δράση με πρωταρχικό σκοπό την διάδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς συνδιοργανώνοντας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στις 13 Δεκεμβρίου 2015, Κυριακή, από τις 9.00π.μ έως τις 14.30μ.μ., με την συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Συμμετέχουμε όλοι στην ύψιστη πράξη αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης αφιερώνοντας δέκα μόνο λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε ΑΙΜΑ, ανώδυνα και ακίνδυνα!
Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές αιμοδότες γιατί αύριο μπορεί εμείς οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες!

Πλεονεκτήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας:
– Σώζουμε ανθρώπινες ζωές και αισθανόμαστε εξαιρετικά.
– Συνεχής έλεγχος της υγείας του αιμοδότη , αφού υπόκειται σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο και άρα πρόληψη ασθενειών και βελτίωση της ροής του αίματος του αιμοδότη.
– Σε περίπτωση ανάγκης του αιμοδότη ή του οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπάρχει διαθέσιμο αίμα και δε θα πιέζεται το περιβάλλον του τη δύσκολη στιγμή για να αιμοδοτήσει.

Προϋποθέσεις να γίνει κάποιος αιμοδότης:
1. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών μπορεί να αιμοδοτήσει , με συχνότητα 3-4 φορές το χρόνο οι άνδρες και 2-3 φορές οι γυναίκες.
2. Για νέους ηλικίας 17 ετών χρειάζεται Υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων.
3. Ο αιμοδότης πρέπει να έχει κοιμηθεί καλά τη προηγουμένη , χωρίς χρήση οινοπνευματωδών ποτών και να έχει πάρει ελαφρύ πρωινό .
4. Να μην πάσχει από χρόνια νοσήματα (διαβήτη, ΧΑΠ, καρδιοπάθειες κ.α)
5. Να μην έχει ιστορικό λοιμωδών νοσημάτων (ηπατίτιδα, φυματίωση, σύφιλη, κα.)
6. Να μην έχει κάνει χρήση φαρμάκων και ειδικά ασπιρίνης τις προηγούμενες ημέρες.
7. Να μην έχει υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση το τελευταίο χρόνο.
8. Να μην βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας.
9. Να μην είναι φορέας του AIDS και να μην κάνει χρήση ναρκωτικών ενδοφλέβια.

Σε κάθε περίπτωση ο κλινικός έλεγχος από τον ιατρό της Αιμοδοσίας κρίνει την δυνατότητα να αιμοδοτήσει κάποιος .

Με σκοπό την πληρέστερη οργάνωση της δράσης δηλώνουμε την πρόθεση συμμετοχής μας στις εθελόντριες Ηλιοπούλου Βασιλική email [email protected] / κινητό 6944-523-242 και Βεατρίκη Βίνος email [email protected]

 

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00, ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛ.: 210 9631950
 http://www.mkiellinikou.org Email [email protected]

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *