Algon: Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της!

Algon: Η Ελλάδα βρίσκει ξανά το αναλγητικό της!

16/3/2016                                                                                                              16.20

 

Την επαναπροώθηση του ιστορικού ελληνικού αναλγητικού Algon® παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας μέλος του ομίλου Valeant Pharmaceuticals International Inc. Από το Νοέμβριο του 2015, και με στόχο την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων της, η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, με μια πολυετή συμφωνία, ανέλαβε από την εταιρεία Lavipharm (υπεύθυνος κυκλοφορίας, παραγωγός και δικαιούχος) την αποκλειστική διάθεση, διανομή και προώθηση του ιστορικού, ελληνικού αναλγητικού Algon® στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του 1950, μια χημική βιομηχανία, η «ΧΡΩΠΕΙ» πρωτοπορεί, παράγοντας την ελληνική «απάντηση» στην Ασπιρίνη, το πολύ γνωστό, πρωτότυπο αναλγητικό-αντιπυρετικό «Αλγκόν». Έως και τα τέλη του΄80, το «Αλγκόν®» είναι το αγαπημένο παυσίπονο της ελληνικής οικογένειας, σύμβολο ανακούφισης από τον πόνο και τον πυρετό. H παύση λειτουργίας της «ΧΡΩΠΕΙ» σηματοδοτεί μια μακρά περίοδο αναζήτησης προϊόντων αντίστοιχων με το «Αλγκόν®», μέσα από επιχειρηματικές κινήσεις πολυεθνικών & ελληνικών εταιρειών, σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς.

Αναμφίβολα, το Algon® αποτελεί ένα καταξιωμένο στη συνείδηση των καταναλωτών προϊόν, με εξαιρετικό φαρμακοδυναμικό αποτέλεσμα, άριστη ποιότητα, ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, πολυετή εμπειρία χορήγησης αλλά και λαμπρό μέλλον! Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Valeant/PharmaSwiss, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης: “Η Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας θα επενδύσει άμεσα στην οικογένεια Algon®, μέσω σημαντικών συστηματικών ενεργειών. Οι δράσεις αυτές θα ενισχύσουν σημαντικά την πορεία του, θα οδηγήσουν στη σταδιακή κυκλοφορία νέων μορφών, που θα συμπληρώσουν την οικογένεια Algon® και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και αμοιβαίου οφέλους για το σύνολο των ασθενών/καταναλωτών αλλά και των ενδιαφερόμενων μερών στον χώρο της Υγείας.”

Το σκεύασμα αποτελεί μία από τις πλέον ασφαλείς και αποτελεσματικές επιλογές αναλγητικών, καθώς συνδυάζει 3 δραστικές ουσίες: ακετυλοσαλικυλικό οξύ (400 mg), με αναλγητική, αντιπυρετική και αντιφλεγμονώδη δράση, παρακεταμόλη (200 mg), με αναλγητική και αντιπυρετική δράση αλλά και καφεΐνη (50 mg), με διεγερτικές ιδιότητες, που μειώνουν την αντίληψη του πόνου αλλά και διευκολύνουν και επιταχύνουν την απορρόφηση των άλλων δύο δραστικών συστατικών από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Το Algon® ενδείκνυται για τον πονοκέφαλο, τον πυρετό, την αρθραλγία, την οδονταλγία, τη νευραλγία, τη μυαλγία και τη δυσμηνόρροια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναλγητικά με καφεΐνη συνιστώνται ως θεραπεία 1ης γραμμής για τα επεισόδια πονοκεφάλου ταχείας τάσης. Μελέτες κατέδειξαν ότι ο συνδυασμός των 3 δραστικών συστατικών του Algon® είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με το Placebo και 30% πιο αποτελεσματικός από τη μονοθεραπεία με παρακεταμόλη, ενώ το 80% των ασθενών που τους χορηγήθηκε ο τριπλός συνδυασμός των δραστικών ουσιών του Algon®, δήλωσαν πλήρη ή μερική ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, η ανακούφιση μετά τη λήψη του τριπλού συνδυασμού δραστικών του Algon® είναι στατιστικώς μεγαλύτερη από τα πρώτα 45’ της χορήγησης, σε σχέση με την ιβουπροφαίνη.

Σε επίπεδο πωλήσεων και αξίας στην Ελλάδα, το Algon® ανήκει σε μια μεγάλη αγορά (32 εκατ. τεμάχια – 39€ εκατ.) που αυξάνεται ραγδαία (+11% σε τεμάχια, +12% σε αξία, τo 2015 σε σχέση με τo 2014 – πηγή: στοιχεία IMS 2015). Επιπλέον, τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε επίπεδο αγοράς και δικτύου διάθεσης (π.χ. φαρμακοποιοί), θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη της νέας εμπορικής πολιτικής της Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας, όπως πρόσθετες εκπτώσεις και αυξημένο περιθώριο κέρδους.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *