Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές»: Τρόποι δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων

Πρόγραμμα «καφές για φροντιστές»: Τρόποι δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων

27/1/2016                                                                                                              12.30

 

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων που φροντίζουν, θα έχουν οι φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 27/01, κατά την καθιερωμένη πλέον συνάντηση για “καφέ”.

Η ενημέρωση θα γίνει από την έμπειρη εργοθεραπεύτρια Ράνια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

Στη συνέχεια και αυτήν την Τετάρτη οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ή απλώς να διασκεδάσουν με latin χορούς από την εξειδικευμένη καθηγήτρια χορού Μαρία Βαλσαμάκη ενώ θα ακολουθήσει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα, «καφές για φροντιστές», πραγματοποιείται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν, να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ασθενείς που φροντίζουν, καθώς εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επ. Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, κ. Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, κα Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *