Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα

15/12/2015                                                                                        17.10

 

Ημερίδα με τίτλο «Καλές Πρακτικές ηλεκτρονικής προσβασιμότητας -To Σύστημα Παραγωγής Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου (ΣΥΣΠΕΑΠ)», διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό χώρο του κτιρίου της Ε.Σ.Α.μεΑ., (οδός Ελ. Βενιζέλου 236, ισόγειο, Ηλιούπολη, στάση ΜΕΤΡΟ Άλιμος), ώρα προσέλευσης 8.30 το πρωί.

Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα από το Ελληνικό Σύνταγμα και από πλήθος διεθνών συμβάσεων, οι οποίες υπαγορεύουν κανόνες και πολιτικές προς όφελος της μείωσης του ψηφιακού χάσματος.

Το Ε.Κ.Κ.Α. ως σύγχρονος δημόσιος προνοιακός φορέας προκειμένου να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιταγών του εθνικού και διεθνούς δικαίου και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των ΑμεΑ, υλοποίησε και λειτουργεί ένα σύστημα διαδικτυακών εφαρμογών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης σε μορφή προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (www.prosvasi-amea.gov.gr). Η εν λόγω Πύλη χαρακτηρίζεται από ευελιξία στη χρήση και έχει στόχο να εξασφαλίζει το δικαίωμα όλων των πολιτών να έχουν ίδια δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφόρηση, αλλά και σε οπτικο-ακουστικό περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητές τους.

Η Ημερίδα έχει ως στόχο την προώθηση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, καθώς και την ανάδειξη καλών πρακτικών οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και την εξοικείωση της ευρύτερης κοινωνίας με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που συνδέονται με τα νέα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και δικτύωσης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *