Αν σας αρέσει να καταναλώνετε μεταμεσονύχτια σνακ κατηγορήσετε για αυτό…τον εγκέφαλό σας

Αν σας αρέσει να καταναλώνετε μεταμεσονύχτια σνακ κατηγορήσετε για αυτό…τον εγκέφαλό σας

22/5/2015                                                               11:37

 

Ευρήματα νέας έρευνας που έγινε από το πανεπιστήμιο Brigham Young δείχνουν ότι μπορείτε να κατηγορήσετε τον εγκέφαλό σας εάν σας αρέσει να τρώτε μεταμεσονύχτια σνακ. Σύμφωνα με την έρευνα οι εγκέφαλοι όσων συνηθίζουν να τρώνε αργά το βράδυ είναι πιο ευαίσθητοι αναφορικά με την ανταμοιβή που τους δίνει το φαγητό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένοι από όσα τρώνε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και συνεχίζουν να τρώνε μέχρι αργά το βράδυ.

Στην έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Brain Imaging and Behanior, οι ερευνητές μελέτησαν μαγνητικές τομογραφίες των συμμετεχόντων ενώ εκείνοι έβλεπαν 360 εικόνες από υγιεινά φαγητά, για παράδειγμα ψάρια και λαχανικά και φαγητά με υψηλή θερμιδική αξία, όπως ντόνατ, γλυκά, παγωτό, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι οι εγκέφαλοι των συμμετεχόντων αντιδρούσαν και στις δύο κατηγορίες τροφίμων και περισσότερο στις εικόνες των φαγητών με υψηλή θερμιδική αξία. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος αντιδρούσε λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που ερμήνευσαν ως ένδειξη ότι η ανταμοιβή που λάμβανε ο εγκέφαλος από το φαγητό κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μικρότερη. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο φαγητό για να νιώσει ο οργανισμός κορεσμένος.

Οι ερευνητές δεν έχουν βρει ακόμα τον λόγο που το φαγητό το βράδυ δεν προσφέρει τόσο μεγάλη ανταμοιβή στον εγκέφαλο, αλλά μπορεί να σχετίζεται με τον ρυθμό που έχει συνηθίζει ο οργανισμός να ξυπνάει και να κοιμάται.

 

Πηγή: The Huffington Post Greece

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *