Νέα δεδομένα για την Αναιμία της Κύησης στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής

Νέα δεδομένα για την Αναιμία της Κύησης στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής

20/10/2015                                                                        16.00

 

Στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Συνέδριου Περιγεννητικής Ιατρικής που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής και έλαβε χώρα το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2015 στο συνεδριακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε δορυφορική ομιλία με θέμα: «SiderAL®: Νέα Δεδομένα στην Αναιμία της Κύησης» , από το Dr. G. Tarantino, Ιατρικό Διευθυντή της ιταλικής Pharmanutra και με προεδρείο τον κ. Εμμανουήλ Χειράκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο.

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί μία κλινικώς σημαντική διατροφική διαταραχή η οποία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες και είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Σύμφωνα με δεδομένα από τις ΗΠΑ, ο επιπολασμός της σιδηροπενίας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας κυμαίνεται από 9-12%. Πιο συγκεκριμένα, σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες, το 20% έχουν αποθήκες σιδήρου > 500mg, το 40% έχουν σίδηρο 100-500mg και το 40% δεν έχει αποθήκες.

Οι αυξημένες απαιτήσεις σε σίδηρο, η ανεπαρκής πρόσληψη σιδήρου, η σημαντική αύξηση των δεικτών φλεγμονής κατά την κύηση και η απώλεια αίματος κατά τον τοκετό ενδέχεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση σιδηροπενίας. Οι απαιτήσεις σε σίδηρο αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κύησης ως αποτέλεσμα της αύξησης της μάζας των ερυθρών της μητέρας, των αυξημένων αναγκών του αναπτυσσόμενου εμβρύου και του πλακούντα καθώς και της απώλειας αίματος κατά τον τοκετό (1ο τρίμηνο : 0.8 mg, 2ο τρίμηνο 4-5 mg, 3ο τρίμηνο 7.5 mg (μέσος όρος 4.4 mg/ημέρα). Δεδομένου του χαμηλού ποσοστού γυναικών με επαρκή αποθέματα σιδήρου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, είναι εμφανές ότι αρκετές γυναίκες θα καταστούν σιδηροπενικές ή θα εμφανίσουν έκδηλη αναιμία κατά τη διάρκεια της κύησης.
Ένα νέο και καινοτόμο σκεύασμα μεταφοράς και απόδοσης σιδήρου, φυλλικού οξέως και βιταμινών B6, B12, C και D στον οργανισμό είναι ο νέος σύμμαχος της κάθε γυναίκας κατά την διάρκεια της κύησης. Βάσει της προηγμένης του τεχνολογίας (Sucrosomial iron®), εξασφαλίζει αυξημένη απορρόφηση χωρίς τις ενοχλητικές ανεπιθύμητες ενέργειες των σκευασμάτων σιδήρου (πόνος στο στομάχι, δυσκοιλιότητα, ναυτία κ.λπ.), σημαντική βελτίωση των αιματολογικών παραμέτρων, καθώς και λήψη μια φορά την ημέρα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανεξαρτήτως διατροφής.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *