Ανακαλύφθηκε ο «διακόπτης» του πόνου!

Ανακαλύφθηκε ο «διακόπτης» του πόνου!

8/12/2014           10:00

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ βρήκαν ένα νέο τρόπο για να «απενεργοποιούν» τον πόνο. Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη μη-εθιστικών φαρμάκων για εκατομμύρια ασθενείς, που υποφέρουν από χρόνιες ενοχλήσεις.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Saint Louis στο Μισούρι των ΗΠΑ, κατάφερε να μπλοκάρει ένα «μονοπάτι» του πόνου σε τρωκτικά, με χρόνιο νευροπαθητικό πόνο, ο οποίος εμφανίζεται εξαιτίας βλάβης στα νεύρα.

Οι ερευνητές «απενεργοποίησαν» έναν υποδοχέα -γνωστός ως Α3- στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη των ποντικιών και κατάφεραν να «εξουδετερώσουν» το έντονο αίσθημα δυσφορίας.

Τα συμπεράσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Brain.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *