Επιστήμη: Ανακαλύφθηκε το χάπι της μακροζωίας;

Επιστήμη: Ανακαλύφθηκε το χάπι της μακροζωίας;

10/12/2014             8:30

Ομάδα επιστημόνων από τη Ρωσία δοκίμασε μια νέα φόρμουλα, η οποία –όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες- μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη της διαδικασίας του γήρατος.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το χάπι που δημιούργησαν, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ζουν τουλάχιστον μέχρι τα 120 έτη.

Προς το παρόν διεξάγουν πειράματα σε ποντίκια, αρουραίους, ψάρια και σκύλους, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. «Πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας εμφανίζονται πιο αργά» σχολίασε ο Dr Maxim Skulachev από το κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας, μιλώντας για το πρόγραμμα αυτό.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα «νέο τύπο αντιοξειδωτικού», ο οποίος ελπίζουν ότι θα επιδράσει στα μιτοχόνδρια, το τμήμα παραγωγής ενέργειας των κυττάρων, που πιστεύεται ότι ενεργοποιούν τη διαδικασία της γήρανσης. «Τα μιτοχόνδρια ευθύνονται για τις καρδιακές προσβολές, ενώ σχετίζονται και με ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον» είπε ακόμη ο Dr Skulachev.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας ρεαλιστικός στόχος είναι ο προσδόκιμος όρος ζωής 120 ετών για τους ανθρώπους, ενώ όπως δήλωσε στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets «η δημιουργία ενός τέτοιου χαπιού είναι τεχνικά εφικτή».

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούμε να ζούμε μέχρι τα 800. Το πιο πιθανό είναι να προκύψει κάποια καινούρια ασθένεια. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον καρκίνο, ο οποίος ήταν μια πολύ σπάνια ασθένεια, όταν οι πρόγονοί μας πέθαιναν σε πιο μικρή ηλικία» πρόσθεσε.

Ο ερευνητής διευκρίνισε, ότι οι δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια αύξηση του προσδόκιμου ζωής, όμως έχουν καθυστερήσει την έναρξη της γήρανσης.

«Αν αποδειχθεί ότι οι ασθένειες αναπτύσσονται με πιο αργό ρυθμό, τότε η ιδέα μας να “πολεμήσουμε” τη γήρανση από τα μιτοχόνδρια θα είναι σωστή και θα είναι δυνατό να “καθυστερήσουμε” το γήρας» κατέληξε.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.